osmifinále - odvety
14.03.2006 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

POSLEDNÍM ČTVRTFINALISTOU LM JE INTER

Posledním čtvrtfinalistou letošního ročníku Ligy mistrů je Inter Milán. Před třemi týdny se na hřišti Ajaxu Amsterdam zrodila remíza 2:2, odvetu rozhodl a svůj tým mezi posledních osm definitivně posunul Dejan Stankovič. Inter se ve čtvrtfinále střetne se španělským Villarrealem.

Střetnutí se původně mělo hrát již před týdnem. Inter však sdílí stadion se svým městským rivalem AC, který o den později měl v odvetě hostit Bayern Mnichov. Regule UEFA zakazují sehrát během tak krátké doby dvě utkání na jednom stadionu a souboj Interu s Ajaxem musel být odložen na další týden.

Trenér Interu Roberto Mancini udělal v základní sestavě oproti prvnímu vzájemnému střetnutí čtyři změny. Distancovaného Cordobu nahradil ve středu obrany Materazzi, na lavičce pak zůstali Cesar, Burdisso a Cruz, místo nichž se na hřišti od úvodních minut objevili Wome, Martins a uzdravený Veron. Na poslední chvíli dostal zelenou Figo, naopak vinou zranění nemohl hrát Favalli. Ani Manciniho protějšek Danny Blind nemohl počítat se všemi svými ovečkami, kvůli zranění nebyli k dispozici Heitinga a především pak Sneijder.

Inter se vůbec poprvé v probíhajícím ročníku Ligy mistrů mohl spolehnout na podporu fanoušků v domácím prostředí. Zápasy základní skupiny proti Glasgow Rangers, Portu a Artmedii Bratislava musel stejně jako předkolo proti Šachtaru Doněck sehrát kvůli chování příznivců v loňském duelu s AC Milán za zavřenými dveřmi.

Ajax přijel do Itálie s vědomím, že pokud chce postoupit, musí minimálně jednou skórovat. Průběh utkání tomu však příliš nenasvědčoval. Inter byl od začátku aktivnější a v úvodní desetiminutovce zahrozili Adriano s Figem. Ve 12. minutě předvedl fotbalovou parádu Martins. Nigerijský útočník se s míčem příliš nepáral a z otočky ho z dobrých 22 metrů poslal rovnou směrem na Stekelenburga, ke smůle domácích však projektyl z kopačky Martinse orazítkoval pouze břevno. Hodně aktivním byl v průběhu první půle Stankovič, své spoluhráče zásoboval centry ze strany a po jednom takovém dostal jeho tým výhodu pokutového kopu. Ve 26. minutě zasáhl centr ze Stankovicovi kopačky ruku Lindenbergha a kopala se penalta. Odpovědnost na svá bedra vzal Adriano, jenomže jeho pokus se pouze otřel o vnější stranu levé tyče.

Neproměněná penalta jakoby probudila do té doby spící ofenzívu Ajaxu. Deset minut před odchodem do kabin se poprvé zapotil Toldo, když likvidoval střelu Rosalese. Pokus Rosenberga o chvíli poté postrádal přesnost.

Úvod druhého poločasu vypadal naprosto stejně jako první minuty půle první. Inter dostal utkání zpět pod kontrolu a hned po několika vteřinách to nebezpečně zkoušel Figo. O tři minuty později se na pravé straně uvolnil Adriano, ale na jeho vysoký centr nedoskočil a ani doskočit nemohl Martins.

Zasloužené odměny za aktivitu se Inter nakonec dočkal v 57. minutě a tento moment stál za to. Samuel našel na levé straně Stankoviče, ten se zbavil Madura a nádhernou ranou k protější tyči obstřelil v tu chvíli bezmocného Stekelenburga - 1:0.

Ajax v tu chvíli potřeboval k postupu vstřelit hned dvě branky, což se ukázalo jako neřešitelný rébus. Až na střelu Babela do náruče připraveného Tolda se hosté na nic pořádného nezmohli. Z útočné aktivity ubrali i Milánští, a tak zápas skončil jejich nejtěsnějším vítězstvím, které jim stačilo k postupu do čtvrtfinále sooutěže. V tom na družinu Roberta Manciniho čeká španělský Villarreal.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*

Jasny 3:1 pro Inter

goly- za Inter-Adriano,Cruz a Zanetti a za Ajax da Huntelaar

Reagovat
HOST*

Nekecej cerviku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3:2Po penaltach

Reagovat
HOST*Legwand David

Inter vyhraje 3:0. Prostě musí. Góly - Adriano - 2, Cordoba.

Real skončil a jestli skončí i Inter no tak to by byla fakt pohroma. To by bylo zase keců od určitejch lidí. Nepředstavitelný!!! Doufám, že Inter vyhraje i Ligu Mistrů. Po konci Realu už nezbyl jiný sympatický tým. INTER!!! INTER!!!!!

Reagovat
HOST*sven

Krasnej prispevek souhlasim s tebou Inter neni jen sympatickej tym on je totiz nejlepsi tym!!!!!!!!FORZA INTERNAZIONALE

Reagovat
HOST*Danilson

Chlapi.Vy to vidiite moc jasne. Ajax sice ted nepatri mezi top ten v Evrope v teto dobe,ale furt ma svou kvalitu. Je tam spousta mladych talentovanych hracu.Ti muzou prekvapit. AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Ajax je moj klub, kiez by sa im to podarilo, bolo by to senzacne. A navyse o jedneho Taliana menej v LM

Reagovat
HOST*

Co to blábolíte. Vy jste asi neviděli Apart s Ajaxem. Mizerná spatra a mizernej Ajax - no hrůza. Nechápu jak Ajax může v Holandsku něco kloudnýho uhrát, kór letos, když se odrážel ode dna. Fandit Ajaxu je sice hezký, ale slepě někomu fandit a nepřiznat si, že je ten někdo v prdleli není moc chlapský.

Reagovat
HOST*

oprava Spartu s Ajaxem

Reagovat
HOST*emanuelson

jo ja si taky myslim ze ajax ma na inter v pohode obrana emanuelson utok Huntelaar a stred snejder jestli se uzdravi a inter nema sanci ja si myslim ze da i dneska PSV

Reagovat
HOST*Fan Ac milan

Inter prohraje....Ajax je lepší.......

Reagovat
HOST*

na ktorom programe si mozem pozriet tento zapas

Reagovat
HOST*yarda

Hurá aspoň jeden, kterému fandím Škoda, že nedal Adriano pencli, ale mám takový pocit, že celá branka před tou ránou uhla o půl metru

Reagovat
smazaný uživatel

nn, to je tím že Ronaldo je jeho vzor, tak si vybral akorát druhou stranu

Reagovat
HOST*Fugas

jj Chelsea je venku takže už mi zbývá jenom Inter snad to vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Sú to síce Taliani, ale Figa mám rád, takže ok.

Reagovat
HOST*kkkk

Inter vyhraje ligu mistru-Adriano,Figo,J.Zanneti,Toldo

Reagovat
HOST*

jdi do piče

Reagovat
HOST*

jdi do piče

Reagovat
HOST*

jdi do piče

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mu řekni kde bydlíš, a on se zítra staví...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele