osmifinále - 1. zápasy
22.02.2006 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

AJAX AMSTERDAM - INTER MILÁN 2:2 (2:0)

Ajax Amsterdam začal proti Interu skvěle, po dvaceti minutách vedl o dvě branky. První půli dominoval Ajax, hosté však po přestávce zvýšili tempo, soupeře už do větších šancí nepustili a sami dvě své proměnili, čímž vybojovali remízu 2:2 a slušnou pozici do odvety.

První střelu utkání si po rozpačitém úvodu připsal Inter, konkrétně Dejan Stankovič, ale na Maartena Stekelenburga nevyzrál. Pak už se taktovky chopili domácí a byli stoprocentně efektivní. V 16. minutě si na centr Rosalese naskočil Klass Jan Huntelaar a při svém prvním startu v Lize mistrů dal i svůj první gól, trefil se hlavou - 1:0. Uběhly jen čtyři minuty a v Amsterdam Areně bylo ještě veseleji, rychlý brejk Emanuelsona nedokázali zastavit dva nedůrazní obránci a po přihrávce 19letého krajního obránce se za přispění teče Burdissa trefil Mauro Rosales - 2:0.

Hosté se snažili o odpověď, s Cruzovou střelou si poradil Stekelenburg a o něco později při něm stáli i všichni svatí, když po Figově rohu Cruz a po něm i Cordoba hlavou trefili břevno.. Ajax však měl v první půli navrch a jeho vedení bylo zasloužené.

Do druhého poločasu jakoby nastoupil jiný Inter a hned za čtyři minuty snížil, Dejan Stankovič si narazil s Cambiassem a s pomocí teče hned dvojice zadáků Ajaxu dopravil míč do sítě - 2:1. Hráči Interu byli při chuti, pěknou Figovu kroucenou střelu efektně vyrazil Stekelenburg, poradil si i s pohotovou střelou střídajícího Martinse.

Domácí tlaku odolávali, ale jen do 86. minuty, kdy hosté předvedli parádní akci na tři doteky. Figo perfektní uličkou našel v šestnáctce Cambiassa, ten z první přihrál před branku Juliu Cruzovi a jeho zakončení do poloprázdné branky už bylo snadné - 2:2. Inter mohl ještě vyhrát, po brejku Martinse pálil nepřesně Cruz, ale i tato remíza je pro Inter před odvetou velmi nadějná.

Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
Shevchenko

0:2

Reagovat
HOST*aleš

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě pro Inter.

Reagovat
HOST*

Inter teče FORZA AC

Reagovat
HOST*

protoze pro nas rozhodci penaltu kazdy zapas nepiskaji

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Andy

Celkem bylo vidět, kdo je mezi těma dvěma velkoklub. Inter hrál to co potřeboval, Ajax jim to docela komplikoval, ale myslím si že nemá šanci, aspoň né v té současní formě. A př tolika zraněních už vůbec ne...

Reagovat
HOST*Fugas

jj taky věřim Interu, ale ještě neni nic jistý, před prázdnejma tribunama skoro nepoznáš kdo je doma.

Snad se to podaří a Inter pude dál - až na vrchol????

Reagovat
HOST*

INTER nebude hrat pred prazdnymi tribunami.Ten trest uz vyprsel

Reagovat
HOST*

Inter vyhraje celou champions league

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele