o udržení, 4. kolo
19.05.2024 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Jaroslav Veselý (© Bohemians Praha 1905)

Zlín se od poslední příčky neodpoutal. Ševce proti Klokanům mrzely neuznané góly Žáka

Fotbalisté Zlína prohráli ve čtvrtém kole skupiny o udržení ve Fortuna lize 1:2 s Bohemians. Oba celky se v první půli nejdříve prosadily z penaltového puntíku, přičemž za vítěznou trefou se následně tlačili především Ševci. Filip Žák si však v klíčových momentech nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, a videorozhodčí tak jeho dva góly odvolal. Litovat toho žlutomodří mohli tím spíše, že v 74. minutě vystřelil z brejku výhru Klokanů Erik Prekop.

Domácí prohra s Karvinou sice pro Bohemians z pohledu tabulky neznamenala potíže, přesto pořádně rozhněvala trenéra Jaroslava Veselého. Ten se na tiskové konferenci omluvil fanouškům a pohrozil, že si někteří hráči svým výkonem zavřeli dveře do sestavy. Spokojený nebyl ani kouč Ševců Bronislav Červenka, jehož svěřenci doma remizovali s Českými Budějovicemi. Postrádat navíc tentokrát musel Toma Slončíka, Antonína Fantiše a Tomáše Schánělce.

Další vrásky na čele mu přibyly již ve 13. minutě, kdy hosté z nevinně vyhlížející akce vybojovali penaltu. K její exekuci se postavil sám faulovaný Prekop a střelou po zemi k levé tyči otevřel skóre. Vzápětí se však po nešetrném zákroku brankáře Lukáše Soukupa dočkali pokutového kopu i Ševci. Jakub Černín se z penaltového puntíku rovněž nemýlil, a v 17. minutě se tak začínalo nanovo. Klokany mohl poslat do vedení znovu Prekop, jenž zblízka napálil pouze břevno, od kterého se míč odrazil na brankovou čáru. Sudí nejprve chybně uznali gól, a chaotickou situaci tak pomohl rozřešit až VAR. Po jeho zásahu se pokračovalo za nerozhodného stavu. Videorozhodčí musel do akce i ve 45. minutě, kdy odhalil ofsajdové postavení Žáka, jehož trefa tak neplatila.

Žlutomodří věděli, že v boji o záchranu potřebovali všechny body, a vrhli se po změně stran do útoku. Zviad Natchkebia ale z úhlu poslal balon pouze do boční sítě, dalekonosný pokus Lukáše Bartošáka zase vyboxoval Soukup. Moravané ale měli i štěstí, když se po skrumáži ve vápně a následné střele Milana Ristovskiho odrazil míč těsně vedle pravé tyče. Výbuch radosti na zlínské Letné přišel v 69. minutě, kdy Žák dorazil do sítě ránu Martina Cedidly. I tentokrát však správně zasáhl VAR a gól znovu neplatil kvůli ofsajdu. Neproměněných šancí mohli domácí litovat po rychlém brejku Klokanů ze 74. minuty, který zakončil povedeným lobem Prekop.

Bohemians tak na čtvrtý pokus v nadstavbě vyhráli, čímž poslali Ševce na hranu sestupu. Na závěr ligového ročníku přivítají 25. května Pardubice, Zlín se představí tentýž den v Jablonci.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele