o titul, 4. kolo
18.05.2024 17:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Jan Kuchta (© AFP)

Kuchta čtyřmi góly v Mladé Boleslavi odšpuntoval mistrovské oslavy Sparty

Hráči pražské Sparty suverénně zvítězili ve čtvrtém kole skupiny o titul Fortuna ligy na hřišti Mladé Boleslavi 5:0 a odstartovali oslavy zisku trofeje. Hned o čtyři trefy se postaral útočník Jan Kuchta, pro něhož se jednalo o první hattrick v dresu Rudých. Pod dva góly se výrazně podepsal Lukáš Haraslín, nicméně největší parádu předvedl Ladislav Krejčí, když zpracováním napodobil Neymara a přichystal čtvrtou branku. Zatímco Letenští tak zvládli obhájit titul, klub z města automobilů si zkomplikoval boj o pohárovou Evropu.

Dobrý rozmar v kabině Sparty potvrdila i nedávná účast hráčů a trenérů na hokejovém mistrovství světa, kde Češi předčili Dánsko. Na fotbalových stadionech měl dánský trenér Brian Priske důvody k radosti o poznání větší, když jeho svěřence dělil jen krůček od obhajoby titulu. Mladá Boleslav ovšem v tomto ročníku patřila k poměrně neoblíbeným sokům Letenských, jelikož ze vzájemných duelů získala čtyři body.

Jako první výrazněji zahrozili domácí, když po přihrávce Patrika Žitného zakončoval Benson Sakala, zambijský záložník ovšem napálil míč pouze do boční sítě. Do vedení tak šli Pražané. Střela Angela Preciada se odrazila od tyče přímo ke Kuchtovi, jenž jednoduchou úlohu splnil na jedničku a vyslal Spartu vstříc druhému titulu v řadě. Útočník, který bude už navždy spojený se skandálem během reprezentační pauzy, o chvíli později skóroval znovu poté, co k jeho nohám vyrazil střelu Haraslína brankář Boleslavi. Útočník týmu z Letné navíc před odchodem do šaten zkompletoval hattrick, když ho přesným centrem našel Haraslín. Na konci poločasu mohla být propast mezi týmy ještě hlubší, jenže Preciado hlavou jen orazítkoval břevno.

Hned po změně stran se mezi přesné střelce zapsal Kuchta znovu, tentokrát mu míč před odkrytou část branky naservíroval po fantastickém zpracování kapitán Krejčí. Popáté mohl bývalý útočník Slavie rozjásat početný hostující kotel po protiútoku vedeném Haraslínem, neúnavného běžce ale skvěle vychytal Petr Mikulec. Kosmetickou úpravu skóre zařídil necelou čtvrthodinu před koncem střídající Patrik Vydra, jenž předvedl parádní náběh ze druhé vlny a završil nepopulárního "bůra".

Mladá Boleslav na svém stadionu prohrála potřetí v řadě, což zároveň spustilo mohutné titulové oslavy v táboře Sparty. Tu ještě čeká dvojboj s Plzní, kterou kromě ligové soutěže vyzve i ve finále MOL Cupu. Středočeši sehrají příští kolo 26. května na hřišti Slavie.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele