o udržení, 3. kolo
16.05.2024 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Miloš Kratochvíl (© fkjablonec.cz)

Kováč nenašel recept na budoucího rivala, Jablonec dovedl k záchraně rozjetý Polidar

Jablonec zvítězil ve třetím kole nadstavbové skupiny o záchranu ve Fortuna lize na vlastním hřišti proti Pardubicím 3:0. Přestože nebezpečnější byli v první půli Východočeši, vítěznou branku vsítil v 64. minutě Matěj Polidar. Host ze Sparty se tak podílel v posledních třech duelech na čtyřech trefách, v celé základní části přitom zaznamenal jen jeden gól a dvě asistence. Zelenobílí si díky tříbodovému zisku zajistili účast mezi ligovou smetánkou v nadcházejícím ročníku, svěřenci Radoslava Kováče, jenž by se měl přesunout na lavičku Liberce, si ji naopak budou muset uhrát ve zbývajících dvou kláních.

Dosud nejúspěšnějším týmem nadstavbové skupiny o záchranu byly Pardubice. Jejich dvě výhry přinesly světlo do zprvu vyrovnané tabulky, v níž jim aktuálně scházelo jedno vítězství k razítku na setrvání mezi českou elitou. Jablonec na tom byl zcela totožně s jediným rozdílem, a to že mohl své fanoušky rozradostnit už v minulém kole. Bleskový gól Alexise Aléguého ovšem nakonec k vyloupení Ďolíčku nestačil.

Dobrou formu hostujícího brankáře Antonína Kinského otestoval krátce po úvodním hvizdu Dominik Hollý, Slovákova hlavička ale skončila bezpečně v rukavicích syna pětinásobného českého reprezentanta. Hned vzápětí se o poznání více natrápil Vilém Fendrich, jenž vyrazil dalekonosný pokus jen před sebe a Kryštof Daněk z dorážky trefil tyč. Posléze byli aktivnějším celkem Severočeši, přesto měl velmi blízko k otevření skóre Laurent Kissiedou. Rodáka z Pobřeží slonoviny se zkušenostmi ze Severní Ameriky nicméně obral o radost Miloš Kratochvíl, který na brankové čáře vyhlavičkoval míč nad břevno.

Tým z města perníku vykročil aktivněji i do druhého poločasu, což vyústilo v odpískanou penaltu po ruce Jakuba Martince. Sudí Jan Všetečka ovšem po zhlédnutí videozáznamu naznal, že se horní končetina nacházela v přirozené poloze a pokutový kop odvolal. Hned vzápětí ukončil jablonecké čekání na šanci Polidar, který se hlavou snažil přelobovat Kinského, leč ten se nakonec blýskl fantastickým zákrokem. Host ze Sparty se ale přece jen dočkal, když poslal míč do sítě po sklepnutí od Aléguého. Zblízka pak padl i další gól a na svědomí ho měl kapitán Kratochvíl, jenž snadnou hlavičkou zužitkoval centr Matěje Náprstka. Právě mladíček ošlehaný akademií v Norimberku nakonec uzavřel střelecký účet utkání, když se v 87. minutě prosadil křižnou ranou z levé strany vápna.

Souboj v nadstavbě dosud neporažených celků tak ovládl Jablonec. Ten se v příštím kole představí 19. května v Českých Budějovicích, Pardubice přivítají tentýž den Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele