o titul, 5. kolo
26.05.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Jaroslav Zelený (© AC Sparta Praha)

Mistrovská Sparta svou vitrínu o korunu krále střelců neobohatila. Kuchta z penalty selhal

Sparta remizovala v závěrečném pátém kole nadstavbové části Fortuna ligy před vlastními fanoušky s Plzní 1:1. Hlavní cíl Západočechů, uhájit korunu krále střelců pro vykartovaného 18gólového Pavla Šulce, zůstal nesplněn, jelikož se před něj v souběžně hraném zápase dostal díky dvěma přesným trefám Václav Jurečka. O pozici nejúspěšnějšího kanonýra mohl zabojovat také Jan Kuchta, jenže domácí hráč napálil z pokutového kopu jen břevno. Radost na tribunách však jeho krach ani vyrovnávací trefa Tomáše Chorého nezkazily, neboť po závěrečném hvizdu mohli Rudí převzít již 38. pohár pro mistra ligy.

Fotbalisté Plzně se v závěru sezony proměnili v sekundanty u sparťanských oslav. Letenští totiž před několika dny ovládli finálový souboj MOL Cupu proti tomuto soupeři a nyní měli v plánu se svými příznivci naplno prožít radost z obhajoby titulu. V ligovém střetnutí se nedaly očekávat podobné divácké nepokoje jako v oběma tábory zaplněné Doosan Areně, které po závěrečném hvizdu vyprovokovali plzeňští fanoušci.

Sparťané se od úvodních minut pyšnili jasnou převahou v držení míče s taktikou hnát balon na Kuchtu. Ten se už ve třetí minutě dožadoval pokutového kopu po skluzu Lukáše Kalvacha, rozhodčí ho ale nevyslyšel. Krátce nato mu nabil Lukáš Haraslín, bravurní zákrok proti střele z malého vápna ovšem předvedl Martin Jedlička. Na druhé straně pálil nebezpečně z hrany pokutového území Matěj Vydra, brankářským uměním se nicméně blýskl i Peter Vindahl. Záhy dostal možnost z penaltového puntíku Kuchta, jenž však napálil pouze břevno. Před půlhodinou hry si narozeninový oslavenec Haraslín narazil s Kuchtou, jenže proti ráně z hrany malého vápna opět perfektně zasáhl Jedlička. Nakonec tak musel s prvním gólem přispěchat až v nastaveném čase úvodního dějství obránce Jaroslav Zelený, který po pěkném přiťuknutí Ladislava Krejčího pálil přesně k levé tyči.

Po změně stran viktoriáni přidali na aktivitě a chvílemi Spartu lehce přehrávali, avšak k nebezpečnější gólovce se nepropracovali. Až po hodině hry, přesně v momentě, kdy kolem hřiště začaly hořet světlice, vypálil Haraslín, mířil ale těsně mimo. Nakonec se gólem se sezonou rozloučil i střídající Chorý, jenž v 71. minutě nasměřoval přihrávku Cadua přesně k tyči. V závěrečných minutách si pak ještě oba celky vytvořily pár šancí, skvěle chytající gólmany ale nepřekonaly.

Sparta tak na rozdíl od loňské rozlučky se sezonou získala alespoň bod. Cesta Letenských za další obhajobou začne ve druhé polovině července a otazník visí nad složením hráčského kádru, který by v létě mohli opustit například Krejčí či Veljko Birmančevič.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:4

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele