základní část, 23. kolo
03.03.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta si díky remíze z ligového derby udržela čtyřbodový náskok na Slavii

Pražské derby mezi Spartou a Slavií skončilo ve 23. kole Fortuna ligy nerozhodně 0:0. Po pohárovém utkání bohatém na branky i emoce se tak první dva celky tabulky nedočkaly ve vzájemném střetnutí gólu poprvé od léta 2020. Čisté konto si tak v premiérovém duelu v sešívaném dresu připsal uzdravený Jindřich Staněk, jenž v lednu přestoupil z Viktorie Plzeň. Letenští po nesmyslném průchodu emocí Angela Preciada dohrávali v oslabení, v čele tabulky ovšem udrželi čtyřbodový náskok na pražského soka.

Největší české rivaly čekal již druhý vzájemný střet během pěti dnů. V týdnu proběhlo pražské derby ve čtvrtfinále MOL Cupu, které přineslo hned několik fantastických okamžiků a zvratů. Sparta v Edenu prohrávala o dva góly, po trefách Victora Olatunjiho však dokázala vyrovnat a v prodloužení uzmout postup do svých rukou. Tentokrát navíc měla výhodu domácího prostředí, v němž chtěla navýšit náskok v čele již na sedm bodů.

Oba týmy vstoupily do derby opatrně a ofenzivní výpady prováděly pouze se zajištěnou obranou. Ve 25. minutě se do nadějného úniku dostal Jan Kuchta, jemuž ovšem skvělým zákrokem odebral na poslední chvíli balon David Zima. Smělým úprkem se po pravé straně prezentoval také Preciado, nadějná akce však po odrazech v šestnáctce skončila pouze odkopem od brány Slavie. Duel tak zůstal do přestávky vyrovnaný, a to i na letenských ochozech, když na úvodní kouřové představení domácích fanoušků navázali dýmovnicemi i ti v sektoru hostů.

Po návratu z kabin převzala iniciativu Sparta, jež se snažila prodrat pevnou defenzivou rivala. Před hodinou hry obdržel v šestnáctce pobídku Lukáš Haraslín, brankář Staněk však po včasném vyběhnutí zbořil vše, co mu stálo v cestě, a akci tak rázně ukončil. Slovenský křídelník zahrozil znovu v 78. minutě, kdy jeho obstřel z hranice vápna proplachtil těsně vedle pravé tyče. Klidný průběh zápasu narušil v jeho závěru zkrat Preciada, který po úmyslném kopnutí do stehna Jana Bořila odešel do sprch o něco dříve.

Ligové derby tak nakonec vítěze nepřineslo. Oba celky odehrají další kolo 10. března. Letenští změří síly s Viktorií Plzeň, sešívaní vyzvou doma Teplice.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
oli9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele