základní část, 18. kolo
09.12.2023 15:00 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Radost hráčů Sparty (© Sparta Praha)

Jablonečtí odešli ze Zápasu cti se sklopenými hlavami. Gólově po delší době přispěl Kuchta

Hráči Sparty zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Jabloncem 3:0. Zápas cti, jak Letenští pojmenovali utkání s bohatým doprovodným programem ve spolupráci s Armádou České republiky, gólově načal už ve 12. minutě Jan Kuchta, jenž ukončil dva měsíce trvající střelecké sucho. Na tom, že Severočeši schytali od letenského soka jasnou porážku po srpnovém přídělu také v tomto případě, měl velkou zásluhu i Ángel Preciado. Ekvádorský bek doplnil svou první přesnou trefu v české nejvyšší soutěži také asistencí.

Jablonečtí hráči byli v průběhu dohrávky s Teplicemi vzteky bez sebe, když jim Skláři ve 27. minutě nevrátili míč po zakopnutí do zámezí a z následné akce vyrovnal Filip Havelka. Ten se pak trefil ještě jednou, přesto se nakonec ze zisku všech bodů radovali zelenobílí, jimž výhru vystřelil Jan Chramosta. Hrdinou sparťanů byl o několik dní dříve Ladislav Krejčí, který svůj návrat do ligové základní sestavy oslavil dvěma góly do sítě Pardubic.

Letenští od začátku na nic nečekali. Hned v první minutě mohl otevřít skóre ranou z dálky Veljko Birmančevič, ta naštěstí pro hosty pouze prosvištěla kolem pravé tyče. O několik chvil později v ještě větší šanci selhal Qazim Laci. Ve 12. minutě už se ale mohli domácí poprvé radovat, po skvělé přihrávce Kaana Kairinena se totiž z úhlu prosadil Kuchta. O pět minut později našel Preciado přesným centrem Lukáše Haraslína a nejlepší sparťanský střelec bez problému zakončil k levé tyči. Preciado ve 25. minutě k úspěšné přihrávce přidal také přesný zásah, když dokázal bez problému dopravit do sítě odražený balon po střele Kuchty.

Po odehrané čtvrthodině druhé půle dal hlavní rozhodčí alespoň malou naději Severočechům v podobě odpískané penalty. K jejich smůle ale po konzultaci s videorozhodčím změnil verdikt na přímý kop, útěchou jim mohlo být alespoň následné vyloučení Martina Vitíka. Zelenobílí ale početní převahy příliš využít nedokázali a na hřišti nebylo takřka znát, že má tým z Letné o hráče méně. Naopak v 81. minutě se odhodlal Adam Karabec k odvážné individuální akci, při níž dokázal pokořit několik hostujících obránců, proti byl až Jan Hanuš, který se blýskl dobrým zákrokem.

Sparta tak navázala na vysokou srpnovou výhru ze severu Čech a uspěla i v domácím vzájemném klání. V příštím kole přivítá 17. prosince Teplice, v Jablonci se o den dříve představí Karviná.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele