základní část, 12. kolo
22.10.2023 15:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Jakub Pešek (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Syn trenéra čelil střelcům Sparty marně. Předkrm před střetem s Rangers servíroval Kairinen

Pražská Sparta nezklamala ve 12. kole Fortuna ligy natěšené fanoušky a porazila České Budějovice 4:0. Obranu hostů, v níž se objevil i syn jednoho z českobudějovických trenérů Matouš Nikl, poprvé inkasovala v 17. minutě, kdy se ze své druhé trefy v ročníku radoval Kaan Kairinen. Finský záložník si ve zbytku utkání připsal ještě asistenci u zásahu Asgera Sörensena a výrazným způsobem přispěl k tomu, že se Letenští před čtvrtečním střetnutím s Rangers v rámci Evropské ligy vrátili do čela domácí soutěže.

Sparta byla obrovským favoritem, na čemž nic nezměnil ani strašák z roku 2020, kdy České Budějovice na Letné překvapivě zvítězily. Zopakování takové senzace by se pro Jihočechy rovnalo premiérovému venkovnímu zisku všech bodů v této sezoně, jedna skutečnost jim však přece jen do karet hrála. Kádr domácích totiž nebyl v nejlepší kondici, jelikož několikatýdenní pauza od fotbalu čekala Lukáše Haraslína a připraven nebyl ani vykartovaný Victor Olatunji.

První velkou příležitost měl na kopačce Wale Musa Alli, jenž po zpracování rychle vypálil, míč však letěl o pár centimetrů vedle. V 17. minutě se tak radovali domácí. Kairinen vyslal z hranice šestnáctky obstřel na zadní tyč, který skončil až v síti. V další akci se zjevil po přihrávce Matěje Ryneše sám před bránou Jan Kuchta, nicméně trestuhodně přestřelil. V závěru prvního dějství nahrál Kuchta za obranu Jakubu Peškovi, který v samostatném úniku ještě obehrál brankáře a balon poté dopravil do sítě.

Druhé dějství odstartoval další gól. Kairinen našel fantastickým centrem Sörensena, jenž hlavičkou zvýšil vedení. V 65. minutě mohl z dalšího centrovaného balonu z přímého kopu opět skórovat dánský obránce, tentokrát ovšem proti jeho snaze zasáhl brankář Dávid Šípoš. Hned v následující akci si nejvýše vyskočil Qazim Laci, nicméně pokus Albánce těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Čtvrtý gól přidal Michal Ševčík, jenž do odkryté branky poslal míč po výborné přihrávce Veljka Birmančeviče, čímž gólově uzavřel utkání.

Sparta tak neztratila body ani v šestém domácím ligovém střetnutí v sezoně. Uspět se pokusí i 29. října v Mladé Boleslavi, České Budějovice o den dříve přivítají Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele