základní část, 11. kolo
08.10.2023 18:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Hororový start v Liberci málem stál Slavii body. Skvostný comeback sešívaných dovršil Zafeiris

Fotbalisté Slovanu Liberec neudrželi v 11. kole Fortuna ligy dvoubrankové vedení a se Slavií Praha nakonec prohráli 2:3. Hráči v modrém vletěli do zápasu jako uragán a už v osmé minutě vedli o dvě branky. Sešívaní se ovšem zvládli oklepat a krátce po změně stran z pokutového kopu srovnal bývalý hráč severočeského celku Mick van Buren. V úplném závěru pak Christos Zafeiris úspěšně zakončil individuální průnik a rozhodl o první výhře Pražanů U Nisy od roku 2021.

V předešlém kole sice Pražané pouze remizovali v Teplicích, jednoznačná výhra nad Šeriffem Tiraspol jim však zvýšila potřebné sebevědomí a pochvaly se dočkali i od legendárního Josého Mourinha. Skvěle se proti moldavskému soupeři prezentoval dvougólový Mojmír Chytil, který byl v základní sestavě sešívaných i v utkání pod Ještědem. Liberec toužil zapomenout na pokažený duel v Karviné a chtěl napodobit úspěch z letošního jara, kdy doma se Slavií získal bod.

V úvodu překvapivě tlačili domácí, kteří se záhy dočkali i úvodní trefy. Po několika neúspěšných pokusech se akrobaticky prosadil Luka Kulenovič. Bosenskému útočníkovi o chvíli později scházely milimetry, aby dosáhl na centr z levé strany a třeba i skóroval. Druhý gól ale přišel hned vzápětí, po brilantní práci Christiana Frýdka hlavou zvýšil Dominik Preisler. Sešívaní fanoušci mohli být poněkud klidnější v 16. minutě, po dobře vyřešené situaci v podání Chytila skóroval Ivan Schranz. Liberečtí mohli opět vést o dvě branky, ovšem Ľubomír Tupta to z voleje napálil přímo do Aleše Mandouse. Na druhé straně zase nebylo daleko k vyrovnání, nicméně hlavička Lukáše Provoda skončila na pravé tyči.

Krátce po přestávce zahrál ve vápně rukou jeden z hráčů Slovanu, což následně z pokutového kopu potrestal střídající van Buren, jenž poslal míč do protipohybu brankáře. Posléze se Liberečtí přesunuli do zataženého obranného bloku a chtěli udržet alespoň bod. V závěru se do hry opět dostal mladík Matěj Jurásek, který nejednou dokázal z lavičky zápas rozhodnout. Hned po příchodu na hřiště byl cítit, když pláchl po levé straně, avšak jeho centr nakonec nenašel žádného adresáta. Záhy už se pod vítěznou branku přece jen zapsal. Jeho přihrávku si skvěle zpracoval Zafeiris, načež i s přehledem překonal Huga Jana Bačkovského.

Slavia navázala na vydařený zápas proti Šeriffu a z Liberce si odvezla tři body. Další zápas ji čeká 21. října se Slováckem, Severočeši ve stejný den vyzvou Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele