základní část, 9. kolo
24.09.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vyloučení kapitánů podtrhlo pekelnou atmosféru v Edenu. Slavia doplatila na Ogbuovo déjà vu

Fotbalisté Sparty remizovali v devátém kole Fortuna ligy na půdě Slavie 1:1. Ve vyhroceném 308. derby plném karet, včetně dvou červených pro oba kapitány, nakonec sehrály hlavní roli pokutové kopy. Ten první proměnil v 58. minutě Václav Jurečka, jenž dal vzpomenout na týden starý zápis z Pardubic. Dlouho se zdálo, že branka útočníka ověnčeného inženýrským titulem bude tou jedinou, avšak v závěrečném nastavení dostalo utkání hollywoodskou zápletku. Nejprve totiž vstřelil pojišťovací gól Mojmír Chytil, jeho zásah byl však kvůli předchozí ruce anulován. Stejně jako v nadstavbě se provinil proti pravidlům ve vlastním vápně Igoh Ogbu, za což byli sešívaní potrestáni vyrovnávací trefou Lukáše Haraslína, který nabídnutý pokutový kop bezpečně proměnil.

Nejočekávanější utkání v zemi mělo pikantní předehru, protože do již tak silně planoucího ohně přilil olej předseda Slavie Jaroslav Tvrdík. Na sociálních sítích totiž nepřímo naznačil, že sešívanými ultras odcizené vlajky sparťanů budou na zápase spáleny. Zápal pro hru jistě neskrývali ani aktéři obou týmů, v lize totiž drželi neporazitelnost a zrovna proti největšímu rivalovi o ni přijít rozhodně nechtěli. Navzdory kanonádě Sparty v minulém kole proti Slovácku věřili bookmakeři více Slavii, které výhoda domácího hřiště v posledním vzájemném duelu přinesla jednoznačný triumf 4:0.

Úvodní dějství se navzdory vysokému tempu po většinu času odehrávalo ve středu hřiště a mnoho zajímavého ani před jednou bránou k vidění nebylo. Otevřít skóre se v závěru první čtvrthodiny zápasu pokusil Jan Kuchta, jehož zakončení po centru z přímého kopu prolétlo kousek nad břevnem. O chvíli později se musel mít na pozoru i Peter Vindahl, kterého se pokusil překvapit přímým zakončením od rohového praporku Christos Zafeiris. Trefil ale jen boční síť. Jako jediný vypálil mezi tři tyče v první půli Ivan Schranz, jenž však dánského gólmana z bezprostřední blízkosti neprostřelil.

Vindahl tak kapituloval až v 58. minutě, kdy po faulu Ángela Preciada na pronikajícího Muhameda Tijaniho nařídil sudí pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Jurečka a s přehledem nabídnutou šanci využil. Krátce nato málem srovnal po rohovém kopu Asger Sörensen, jenže již překonaného Aleše Mandouse skvěle zastoupil Lukáš Masopust. Sparťané neuspěli ani v 65. minutě, milimetrový centr Haraslína totiž nedokázal usměrnit na místo určení Tomáš Wiesner. Definitivně zlomit odpor hostů mohl opět Jurečka, s jeho pokusem zpoza šestnáctky si ovšem poradil Vindahl. Po následné ostré potyčce mezi Janem Bořilem a Ladislavem Krejčím byli oba kapitáni po zásluze vyloučeni a vše směřovalo k výhře sešívaných. Na konci dlouhého nastavení však zahrál Ogbu ve vlastním vápně rukou a z penalty srovnal Haraslín.

Úřadující mistr tedy z výletu do Edenu odjel s bodem. Další ligový zápas Sparty bude mít taktéž říz, 30. září totiž doma vyzve Viktorii Plzeň. Slavia pojede o den později do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (13)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Kocour Klapuška

3:1

Reagovat
jsemdement

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pablos

To má samostatnej článek jo ? Doufám, že se nebude diskutovat tady a zaroven normalne u ligy

Reagovat
deporpepa

Tak mohl by to byt pěkný fotbal. 3:3.

Reagovat
emisarpravdy

3:0

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

0:3

Reagovat
emisarpravdy

Fantasmagorie. To by si Ousou musel dát dva vlastňáky a Ogbu udělat penaltu. A Ousou je v Hackenu.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

To víš, že jo....

Reagovat
fabec1222

Reagovat
DidusIneptus

Spartu vidím jako jasného favorita. Není v současnosti lepšího týmu v 1.lize.

Reagovat
deporpepa

Lepší výsledek jsem si nemohl přát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele