základní část, 16. kolo
25.11.2023 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Změna týmové chemie Dynamu na loupež v Edenu nestačila. Slavii zachránil mistr druhých půlí

Slavia Praha porazila v 16. kole Fortuna ligy České Budějovice 2:1, vítězství se ovšem pro favorita nerodilo snadno. Klíčovými se pro vývoj duelu staly rohové kopy Pražanů. Z toho prvního poslal domácí do vedení už v sedmé minutě Václav Jurečka, z jednoho z dalších ale Budějovice po rychlém protiútoku vyrovnaly zásluhou Quadriho Adedirana. Následný permanentní tlak domácích zužitkoval až v 72. minutě Mojmír Chytil, který zatím všechny ligové branky v sešívaném dresu vstřelil ve druhém poločase. První zápas bez trenéra Marka Nikla, jenž byl před pár dny odvolán, tak pro Jihočechy skončil bez bodového zisku.

Pro celek z hlavního města přišla reprezentační pauza trochu nevhod, jelikož to těsně před ní vypadalo, že se realizačnímu týmu v čele s Jindřichem Trpišovským podařilo dostat tým do optimální pohody. Nejprve přišla až překvapivě suverénní výhra nad římským AS, na niž navázal pohodový triumf na hřišti Olomouce. Dalším obětním beránkem se měli stát Jihočeši, kteří se po sérii čtyř porážek v řadě propadli až na úplný chvost tabulky.

Na gól diváci nečekali dlouho. První roh duelu zahrál Petr Ševčík přesně na Conrada Wallema, ten míč jen posunul na Jurečku, jenž z levé strany prostřelil Dávida Šípoše. V 15. minutě mohl udeřit sám Wallem, při protiútoku ale 25letého Slováka nepřeloboval. Tlak Slavie neustával, proto budějovické vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Šípoš získal míč po rohovém kopu a pohotovým výkopem vyzval ke kontru Waleho Musu Alliho. Ten uspěl proti slávistické přesile kličkou a nahrál Adediranovi, který skóroval ranou k tyči. Pražané se mohli dostat zpět do vedení zásluhou Jurečky, ten však před Šípošem selhal střelou mimo. Před odchodem do šaten brankář Dynama pokračoval v kvalitním výkonu proti patičce Chytila, na druhé straně se musel činit Aleš Mandous, který zasáhl proti gólovce Jana Suchana.

Ve druhé půli jako první prověřil Šípoše z otočky Mick van Buren, bývalého spoluhráče ale Nizozemec nezaskočil. Po odehrané hodině se zase k ojedinělé akci propracoval Suchan, zpoza vápna však trefil tyč. Branková konstrukce se záhy otřásla i za gólmanem Budějovic po svižné ráně Lukáše Provoda do břevna. V 72. minutě se Slavia dočkala kýženého zásahu. Po přímém kopu se míč šťastně odrazil od nohy Chytila přímo do sítě.

Sešívaná družina tedy ze souboje s posledním celkem tabulky vyšla vítězně. Její další kroky povedou 3. prosince do Zlína, zatímco Dynamo o den dříve přivítá Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

6:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele