základní část, 27. kolo
06.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dominik Holec (© MFK Karviná)

Plzeň před evropskou štací klopýtla v Karviné, na Fiorentinu vlétne bez Sýkory

Karviná vybojovala ve 27. kole Fortuna ligy v domácím prostředí cennou remízu 0:0 s Viktorií Plzeň. Slezany držel skvělými zákroky Dominik Holec, jehož pozornost pravidelně prověřoval Matěj Vydra, ten ovšem ve svém jubilejním 50. utkání v české nejvyšší soutěži branku nezapsal. Kromě výsledku samotného neudělalo hostům radost ani brzké zranění Jana Sýkory, jenž sice nastupoval v základní sestavě sporadicky, ve čtvrtečním duelu Konferenční ligy s Fiorentinou ale mohl být záskokem za Cheicka Souarého, který nefiguruje na soupisce pro evropské poháry.

Plzeňští v minulém kole přerušili skvostnou sérii bez porážky, když překvapivě už podruhé v sezoně podlehli Slovanu Liberec. V průběhu týdne si Viktoria spravila chuť na jiném severočeském týmu, když přes Jablonec postoupila do semifinále poháru. O další zlepšení nálady se pokoušela v Karviné, kde ale vyhrála jen v jednom z posledních tří setkání.

Slezané poprvé propadli v defenzivě už ve čtvrté minutě, kdy se po pravém křídle prodral k zakončení Vydra. Brankář Holec si však s jeho ranou z úhlu i následnou dorážkou Lukáše Červa bravurně poradil. Zápas na chvíli zdrželo zranění Sýkory, který musel opustit trávník na nosítkách. Vydra se dral za gólem i nadále, svými pokusy ovšem nacházel pouze připraveného slovenského brankáře. Karviná odehrála celý první poločas pod tlakem a nezapsala si v něm jedinou střelu.

Dominance viktoriánů pokračovala i po změně stran, rovněž ale nepřicházely vyložené gólové akce. Krátce před hodinou hry naopak zahrozili zelenobílí. Po rychlém kontru se dostal k zakončení Jiří Fleišman, jeho rána však skončila na rukavicích přichystaného Martina Jedličky. Toho při následném centru do šestnáctky zachránila obrana. Dokonalou příležitost na zvrácení bezgólového skóre měl v 79. minutě střídající Idjessi Metsoko, z osamocené pozice v hloubi šestnáctky ale nasměroval hlavičku těsně vedle levé tyče.

Karviné se tedy podařil nebývalý kousek, když obrala Západočechy také podruhé v sezoně. Jejím příštím soupeřem bude 14. dubna v regionálním derby ostravský Baník. Plzeň zkusí ve stejný den odvrátit hrozbu třetí ligové prohry v řadě doma proti Slavii.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele