základní část, 8. kolo
16.09.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Skláři v závěru roztříštili defenzivu Karviné. Duel týmů s nejhorší formou rozhodl Fila

Fotbalisté Karviné prohloubili mizerné výsledky, když v osmém kole Fortuna ligy padli na vlastní půdě s Teplicemi 0:1. Zápas byl v první půli definován spíše důraznými obrannými zákroky a potyčkami namísto fotbalové krásy. Ke smůle fanoušků se obraz hry nezměnil ani po změně stran, na dlouhou dobu byl ke gólu nejblíže v 68. minutě domácí Patrik Čavoš, jeho střela z rohu vápna však proletěla vedle pravé tyče Severočechů. Ti se nakonec sami prosadili, jejich čekání na tříbodový zisk, které trvalo od konce července, ukončil Daniel Fila.

V Karviné nepanovala v průběhu reprezentační pauzy zrovna klidná nálada, jelikož se vedení slezského celku rozhodlo ukončit smlouvu nejen s Jakubem Rezkem, ale k nevoli fanoušků také s loňským tahounem Jaroslavem Málkem. Domácí celek chtěl o navrácení přízně těch nejvěrnějších zabojovat proti Teplicím, s nimiž zároveň potřeboval zastínit ostudné vypadnutí z poháru proti Uničovu. Ovšem také u Sklářů bylo v uplynulém týdnu rušno, protože se k nim připojil na hostování ze Sparty Andreas Vindheim.

Domácím k první příležitosti výrazně pomohla mizerná rozehrávka Tomáše Grigara, který odkopem trefil pouze Papalelého. Zkušený gólman Teplic ale svoji minelu napravil, když dokázal zlikvidovat následný přízemní pokus Adeleke Akinyemiho. Nigerijský útočník se do šance řítil také ve 35. minutě, avšak parádním skluzem mu dobrou střeleckou pozici zmařil Nemanja Mičevič. Bojovná první půle tak příliš fotbalové krásy nenabídla a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vyrovnané střetnutí pokračovalo i po změně stran. Slezané zahrozili v 63. minutě, kdy Jaroslav Svozil posadil míč na hlavu Akinyemimu, ani hlavičkou ale Nigerijec síť nerozvlnil, když Grigarovu branku přestřelil. Misky vah na stranu svěřenců Tomáše Hejduška mohl převážit o chvíli později i Čavoš, jehož dalekonosný projektil však prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Rozhodnutí tak přišlo v 82. minutě, kdy střídající Tadeáš Vachoušek připravil balon Filovi, který ranou z otočky rozhodl o tříbodovém zisku Sklářů.

Slezský celek tedy přes reprezentační pauzu dostatečně nepotrénoval a prodloužil sérii porážek. Karvinští se v dalším kole představí 23. září na Slovácku, Teplice tentýž den zamíří do Liberce.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele