základní část, 23. kolo
02.03.2024 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Marek Havlík (© FC Slovácko)

Slovácko probrala ze zimního spánku červená karta Karviné, poprvé na jaře pálil Havlík

Slovácko si ve 23. kole Fortuna ligy připsalo první body po zimní pauze, když v Karviné zvítězilo 3:1. Vedení se ve 30. minutě ujali domácí zásluhou Dávida Krčíka, který otevíral skóre také v minulém utkání proti Teplicím. Jenže na rozdíl od zápasu na severu Čech jeho trefa k bodovému zisku nepřispěla. V závěru úvodní půle totiž nejprve celek z Uherského Hradiště vyrovnal a o chvíli později viděl červenou kartu Emmanuel Ayaosi. Dlouhou početní výhodu využili hosté celkem dvakrát, přičemž jeden z gólů vsítil z penalty Marek Havlík, nejlepší střelec podzimní části nejvyšší české soutěže.

Hrozivý start jarní části, který čítal tři domácí porážky v řadě s celkovým skóre 0:9, se Slezanům podařilo přibrzdit v Teplicích, odkud si přivezli bod. Přispěl k němu také jejich nejproduktivnější hráč Lukáš Budínský, jenž se v této sezoně přímo podílel již na sedmi přesných trefách. Tři prohry za sebou mělo překvapivě i Slovácko, a to včetně neúspěchů se Zlínem a Pardubicemi.

Nepříliš atraktivní podívanou oživila až standardní situace Karviné ze závěru první půlhodiny. Centr z pravé strany se po sérii tří hlaviček domácích fotbalistů dostal ke Krčíkovi, který z malého vápna pohodlně uklidil míč k tyči. Radost však Slezanům sebral zpackaný závěr první půle. Ve 37. minutě nejprve Slovácko vyrovnalo poté, co si Petr Reinberk naběhl za obranu soupeře a zpětným pasem oslovil přesně zakončujícího Vasije Sinyavského. Následně navíc viděl za tvrdé došlápnutí na nohu protihráče druhou žlutou Ayaosi a předčasně se poroučel do sprch.

Jen pár desítek vteřin po startu druhého dějství málem dokonal obrat hostů Michal Kohút. Hlavičku nikým nestráženého záložníka však zneškodnil Dominik Holec. Slovenský gólman si krátce nato připsal další důležitý zákrok, když ukryl do rukavic pokus Havlíka z ideální pozice uvnitř šestnáctky. V 58. minutě už ale Holec neměl nárok na skvěle umístěnou hlavičku Stanislava Hofmanna po rohovém kopu. Po hodině hry navíc rukou zblokoval ránu z přímého kopu ve zdi stojící Krčík, a jelikož tak učinil ve svém vápně, nařídil sudí pokutový kop. Ten nekompromisní pumelicí o břevno proměnil Havlík.

Karviná si tedy výsledkový vzestup neudržela a připravila Slovácku první jarní výhru. Příležitost k nápravě bude mít 9. března v Liberci, zatímco celek z jihu Moravy ve stejný den přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

0:2

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele