základní část, 17. kolo
03.12.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Krejčí se velkolepě vrátil na listinu střelců. Pardubice heroický výkon trávníkářů nedoplnily

Sparta zvítězila v jediném nedělním utkání 17. kola FORTUNA:LIGY, když porazila Pardubice 2:1. Navzdory sněhové kalamitě napříč zemí se hrálo na solidně připraveném terénu, za což mohly oba celky vděčit několikadenní usilovné práci pořadatelů východočeského klubu. Velkou část duelu poté zvládali i domácí hráči, kteří zásluhou nádherné rány Tomáše Zlatohlávka odpověděli na trefu Ladislava Krejčího. Hostující kapitán, jenž se v lize zapsal mezi střelce poprvé od úvodního kola, se však dokázal prosadit i po změně stran. Na to už outsider zareagovat nedokázal, byť v závěru ještě jednou rozvlnil síť, radost na tribunách ale utnul sporný ofsajdový verdikt videorozhodčího.

Čtvrteční večer udělal fanouškům Sparty radost, když jejich miláčci zásluhou dalšího důležitého gólu Lukáše Haraslína skolili Betis. Rangers navíc v současně hraném duelu ztratili body, což zvýšilo šance Letenských na přezimování v Evropské lize. Pražané se nicméně museli rychle přeorientovat na domácí soutěž, v níž hájili první příčku. Další test jejich schopností si připravili svěřenci Radoslava Kováče, jenž v roce 2016 zakončil hráčskou kariéru právě v rudém dresu.

Úvodní nebezpečněji vyhlížející zakončení si z absolutně překopané sestavy hostů připsal v sedmé minutě David Pavelka, avšak pálil mimo. Blízko k otevření skóre byl krátce nato Marek Icha, po jeho hezké ráně zpoza vápna však za Peterem Vindahlem zazvonila jen tyč. Úvodní branky se tak dočkali hosté, když v 19. minutě Adam Karabec našel dlouhým centrem z pravé strany nabíhajícího Krejčího, který hlavičkou zavěsil míč do sítě.

Vedení Sparty ovšem nemělo dlouhého trvání. Ve 26. minutě se dostal k míči před vápnem Zlatohlávek, navedl si míč na střelu levačkou a výstavní dělovkou do bližšího horního rohu branky srovnal. Odchovanec Sigmy mohl před poločasovým hvizdem skóre obrátit v domácí prospěch, jeho střelu z otočky ale vychytal Vindahl.

Po změně stran Sparta na svého soupeře vlétla ve snaze o získání vedení zpět. Obrovskou šanci měl ve 48. minutě Martin Vitík, k němuž po rohu propadl míč, z hranice malého vápna ale domácí obranu nepropálil. Další velkou možnost měl v 57. minutě střídající Jan Kuchta, proti jeho střele ale dobře zasáhl Antonín Kinský.

Po hodině hry zakončoval z první těsně vedle pravé tyče Tomáš Wiesner. Nakonec se tak Rudí museli znovu spolehnout na nabíhající Krejčího, kterému tentokrát naservíroval balon před odkrytou branku Lukáš Haraslín a sparťanský kapitán měl před sebou jednoduchý úkol. Slovenský záložník mohl v závěru vedení sám ještě pojistit, jeho dorážku ale opět vyrazil Kinský. Letenské to však nakonec mrzet nemuselo, protože trefě Williama Mukwelleho v 90. minutě předcházel těsný ofsajd.

Pardubice tak v souboji s úřadujícím mistrem nedokázaly přerušit sérii porážek a padly počtvrté za sebou. V příštím kole se představí 9. prosince v Karviné, Sparta tentýž den přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele