základní část, 10. kolo
01.10.2023 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Pavel Černý (© fkpardubice.cz)

Žákovská chyba stopera téměř stála Hradec celé derby. Částečnou nápravu zařídil Harazim

Pardubice remizovaly na vlastním stadionu v 10. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 1:1. Pikantní souboj soupeřů z východu Čech nabídlo první šanci v závěru úvodní půle a hned šlo o situaci gólovou. Nesmyslnou rozehrávkou směrem do vlastního vápna se o ni zapříčinil hostující stoper Ondřej Ševčík, který navíc následně fauloval uvnitř pokutového území a penaltu proměnil Pavel Černý, jenž se prosadil ve třetím vzájemném klání v řadě. "Votroci" ale nakonec derby bez bodů neopustili, jelikož v 61. minutě hlavou srovnal Štěpán Harazim.

Pardubičtí chtěli na poslední dvě soutěžní utkání co nejrychleji zapomenout, protože po šestigólovém debaklu od Plzně místo zlepšení nálady vypadli z MOL Cupu s Velvary. Do derby navíc vstupovali nedlouho poté, co vedení červenobílých zakázalo vstup na tribuny aktivní části fanoušků, a tak měli "Votroci" na stadionu rivala takřka domácí atmosféru. Do karet hrál hostům i příchod nového kouče Václava Kotala, jenž zahájil nové angažmá dvěma výhrami s čistým kontem.

Úvod utkání doprovázela častá nedorozumění, přičemž jednoho z nich mohl využít Daniel Vašulín, zakončení ale zneškodnil Viktor Budinský. Za klub z města perníku mohl skórovat ze Sparty vypůjčený Kryštof Daněk, mladého záložníka ovšem zradil první dotek, a jeho rána tak nebyla příliš nebezpečná. V závěru poločasu se ocitl ve velmi dobré příležitosti stoper Ondřej Kukučka, ten ale rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Záhy ještě zakončoval po obrovské chybě v rozehrávce Daněk, Ševčík ovšem tečoval míč nad. Při tom ale také talentovaného záložníka fauloval, což znamenalo pokutový kop pro domácí. Balon si na bílý puntík postavil veterán Černý, jenž otevřel skóre, nicméně branku neslavil z respektu k týmu, který jej vychoval.

Slabší nohu krátce po poločasové přestávce vyzkoušel bývalý hráč Bologni Ladislav Krejčí, jenže se znovu potvrdilo, že je ortodoxním levákem a netrefil zařízení. Před druhou bránou se skvěle prosmýkl Jakub Matoušek, jeho nahrávka se ale namotala pod nohami Daňkovi.

"Votroci" srovnali krátce po uplynutí hodiny herního času. Centr z levé strany si ve vzduchu našel Harazim, který nedal Budinskému mezi třemi tyčemi absolutně žádnou šanci. Následně chtěl skvělý signál po rohovém kopu zužitkovat Krejčí, nicméně záložník se sedmičkou na zádech přestřelil.

Pardubice přerušily sérii porážek a s regionálním rivalem se rozešly smírně. Klub z města perníku se v příštím kole představí 7. října na stadionu Baníku, Hradec o den později přivítá na svém hřišti Spartu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele