základní část, 5. kolo
20.08.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Budějovice získaly první body sezony, Bohemians srazil útočník z radaru vršovického souseda

Fotbalisté Českých Budějovic si v pátém kole Fortuna ligy poradili s Bohemians a po výhře 3:0 si do tabulky připsali premiérové body. O prolomení nelichotivé série čtyř porážek v řadě se na konci prvního poločasu postaral nigerijský útočník Quadri Adediran, jenž dříve nastupoval za pražskou Duklu a momentálně by se o něj údajně měl zajímat další celek z hlavního města, a to Slavia. Klokani tak i jeho přičiněním venku poprvé ztratili, čímž potvrdili mizernou bilanci ze Střeleckého ostrova, kde prohráli popáté v řadě.

Sportovní ředitel Českých Budějovic Jan Podroužek se na začátku týdne nechal slyšet o absolutní nutnosti posílení klubu, který dosud nezískal ani bod a inkasoval hrozivých 17 branek. Jeho slova padla na úrodnou půdu, a trenérský tandem na lavičce se tak dočkal nových akvizic v podobě Michala Hubínka a Jiřího Skaláka, byť v nominaci se objevil jen druhý z nich. Pro Jihočechy mohla být potíží nezvykle dobrá bilance Bohemians ze hřišť soupeřů, když ovládli obě dosavadní venkovní klání.

První zajímavá možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, když si Marcel Čermák dobře naběhl na centr Vincenta Trummera, hlavou však nezamířil přesně. Nadějněji vypadala přízemní střela Lukáše Čmelíka do pravého dolního rohu, brankář Bohemians byl ale pozorný a míč lapil. Na druhé straně hřiště se k zakončení ze zajímavé pozice dostal Matyáš Kozák, ani on ale nevyzrál na gólmana soupeře. Úspěch nepřinesly ani pokusy Erika Prekopa a Daniela Köstla, a tak se skóre změnilo ve prospěch domácího celku. V nastaveném čase první půle si na centr od rohového praporku nejvýše vyskočil Adediran a razantní hlavičkou poslal míč za záda Michala Reichla.

Po necelé hodině hry mohl být rozdíl ve skóre dvougólový, Reichl však nejprve zlikvidoval přízemní pokus Jana Suchana a následně i dorážku Čermáka z bezprostřední blízkosti. O pár chvil později už se ale hráči v bílých dresech ze vstřelené branky radovali. Suchanovu ránu z voleje šikovně tečoval hlavou Lukáš Havel, čímž uklidil míč za záda překvapeného gólmana Bohemky. Zdramatizovat utkání se v 81. minutě pokusil Josef Jindřišek, rána 42letého lídra Klokanů ale zapadla jen do rukavic Martina Janáčka. V samotném závěru se naopak ještě prosadil střídající Pavel Osmančík, čímž upravil skóre na konečných 3:0.

Premiérový tříbodový zisk Českých Budějovic v této sezoně se tak stal skutečností. V příštím kole se 26. srpna představí v Ostravě, Bohemians o den později přivítají Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
DidusIneptus

Dynamo vstalo z mrtvých

A teď to teprv začne! Dynamo dotoho!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele