základní část, 6. kolo
27.08.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Jan Kovařík (© twitter.com/bohemians1905)

Bohemka prolomila prokletí Ďolíčku, Hradec nestačil na parádní představení Kovaříka

Fotbalisté Bohemians konečně zvítězili na domácím hřišti, když v šestém kole Fortuna ligy porazili Hradec Králové 2:1. Festival spálených šancí zastínila nádherná trefa Jana Kovaříka z úvodu zápasu. Zkušený záložník přidal po pauze i druhý zásah, čímž rozhodl o tom, že klub z Vršovic ukořistil všechny tři body v Ďolíčku poprvé od konce dubna. Vítězství bylo o to sladší, jelikož Pražané zdolali v lize Votroky před vlastním publikem po 13 letech.

Týmy Bohemians a Hradce dělil před šestým kolem jediný bod. Klokany trápila především ofenziva, když v posledních dvou utkáních vyšli gólově naprázdno a celkově se v této sezoně nejvyšší české soutěže prosadili jen třikrát. Naopak forma hostů šla lehce nahoru, neboť opanovali dva předchozí domácí duely. Na obou těchto úspěších se gólem podílel levý bek Daniel Horák, jenž tak už nyní překonal počet přesných zásahů ze svých tří minulých sezon.

Pražané vstoupili do utkání aktivně a odměnou jim byla výstavní trefa Kovaříka. Po rozehrání rohového kopu hradecká obrana dobře odvrátila centrovaný balon, který se ale odrazil na nohu zkušeného záložníka, jenž ho napálil z uctivé vzdálenosti do horního růžku za bezmocného Pavola Bajzu. V 15. minutě dostali Klokani míč za Bajzu podruhé, gól byl však videorozhodčím odvolán pro ofsajdové postavení Antonína Křapky. První nadějnější příležitost hostujícího celku měl po půlhodině hry Daniel Vašulín. Vysoký útočník si naskočil na centr z pravé strany, hlavičkový pokus ovšem namířil jen těsně vedle. Do obrovské tutovky se po milimetrově přesném pasu Erika Prekopa poté dostal Jan Matoušek, který ale tváří v tvář Bajzovi neuspěl. Ve 43. minutě se povedenou střelou připomněli Východočeši v podání Petra Kodeše po Vašulínově přiťuknutí. Michal Reichl v bráně Klokanů se však blýskl jistým zákrokem a vyrovnání nepřipustil.

Zelenobílí po výměně stran nijak nepolevovali, naopak si krátce po pauze vytvořili několik příležitostí. Nejdříve v 50. minutě Michal Beran nahrál nabíhajícímu Danielovi Köstlovi před bránu, který v nadějné pozici mířil mimo tři tyče. O chvíli později vyslal Prekop do útoku Matouška, který ale Bajzu neohrozil, jelikož balon nasměroval nad bránu. Votroci se vyrovnání dočkali v 67. minutě, kdy se zakončením do horní části brány prosadil po Vašulínově pasu Jakub Kučera. Nerozhodný stav ale nevydržel ani sedm minut, protože druhý gól v utkání zaznamenal po dorážce hrdina zápasu Kovařík. V úplném závěru mohl definitivní pojistku přidat Matyáš Kozák, střídající útočník však rozvlnil pouze boční síť.

Bohemians se tak po dvou nezdarech dočkali vítězství. V příštím ligovém kole zavítají 3. září do Plzně, Hradec Králové změří ve stejný den síly s Olomoucí.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele