základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň s Teplicemi pouze remizovala, bod Viktorii zajistil Chorý

Stejně jako Sparta se Slavií prohrával ve svém utkání také třetí tým tabulky. Plzeň proti Teplicím až v závěru zachraňovala alespoň bod za remízu. S ním ovšem nemůže být spokojena, neboť nevyužila zaváhání slávistů a na dva nejlepší mančafty ligy dál ztrácí dost bodů, což během nadstavby už těžko dožene. Viktoria působila proti teplickým "Sklářům" poměrně odevzdaně, jako by ji neustále bolela středeční porážka na hřišti Sparty. I proto toho první poločas na Štruncových sadech moc nenabídl. Za hosty měl slibnou příležitost Trubač, jehož volej po rohovém kopu od Marečka zneškodnil brankář Plzně Staněk. Západočeši zase zahrozili ve 30. minutě, kdy Mosquera zkusil štěstí z přímého kopu, avšak těsně přestřelil svatyni Severočechů.

Krátce po přestávce mohl Viktorii poslat do vedení Durosinmi, svou hlavičku ovšem poslal doprostřed brány, kde stál pozorný gólman Teplic Mucha, jenž zaskakoval za disciplinárně potrestaného kolegu Grigara. V 50. minutě se už skóre měnilo, do vedení šli nicméně překvapivě hosté. Centr od Radosty vyrazil Staněk pouze k nohám Hyčky, který využil volného prostoru kolem své osoby.

Prapor Západočechů chtěl pozvednout zejména Chorý. V 74. minutě se vysoký útočník dostal k efektnímu zakončení nůžkami, pohlednou trefu ovšem překazil Mucha, který balón vyrazil nad břevno. Za dalších jedenáct minut se Chorý dostal do akce znovu. Po pasu před bránu Sklářů střílel zády k bráně opět přes hlavu, byť tentokrát o něco krkoloměji. Muchu ovšem na druhý pokus překonal - 1:1.

Plzeň do nadstavbové skupiny o titul vstoupí jako třetí nejlepší celek a vzhledem k značným bodovým rozdílům je dost pravděpodobné, že na této příčce také zůstane. Teplice budou naopak bojovat o udržení v nejvyšší soutěži.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele