o titul, 4. kolo
23.05.2023 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Staňkova minela podtrhla krizi viktoriánů. Klokani strčili Plzeň do kapsy během poločasu

Špatná forma Plzně se projevila i ve čtvrtém kole nadstavby Fortuna ligy, když doma prohrála s Bohemians 0:2. Už ve druhé minutě poslal Klokany do vedení Martin Hála po obrovské chybě brankáře Jindřicha Staňka. Viktoriáni sice měli snahu vyrovnat, ale gólově se neprosadili, zatímco soupeř zasadil druhý úder v závěru první půle. Výborný výkon mezi třemi tyčemi předvedl Lukáš Soukup, jenž si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži a dovedl Bohemku k důležitým třem bodům v boji o pohárovou Evropu.

Bohemians trápila situace v brankovišti. Obvyklá jednička Martin Jedlička byla zraněná a Roman Valeš inkasoval v minulém klání čtvrtou žlutou kartu a dostal disciplinární stopku. Otázkou bylo, zda by se vůbec v zápase objevil, jeho kiks z Letné by se totiž mohl objevovat v silvestrovských vydáních sportovních novin ještě několik let. Nejdůležitější však bylo, že i kvůli němu Klokani nakonec padli 1:2. Stejným výsledkem skončilo snažení Plzně v Edenu.

Úvod utkání domácímu celku vůbec nevyšel, protože už ve druhé minutě gólman Staněk namazal míč Hálovi před odkrytou bránu a zkušený záložník neměl problém úspěšně zakončit. Na opačné straně se ve 12. minutě k míči dostal Rafiu Durosinmi, který vypálil tvrdě z hranice vápna. Soukup ovšem předvedl skvělý zákrok. Nigerijský mladík měl šance i následně. Nejprve si naskočil na centr a jen těsně poslal balon nad břevno. Poté se uvolnil na hranici pokutového území a vystřelil, nicméně pozorný Soukup ukázal své kvality a zasáhl. Neproměněné příležitosti potrestal před koncem poločasu Lukáš Hůlka, jenž vyskočil nejvýš na centr a zamířil přesně k tyči.

Viktoriáni do druhé půle vlétli aktivně a snažili se snížit vedení Bohemky, nicméně každá tvrdá rána z jejich kopaček skončila na pevném obranném bloku. S přibývajícím časem začala stoupat nervozita domácích a v jejich hře se objevovaly nepřesnosti, a tak se ani nedostávali do šancí ke skórování. Až v 80. minutě se k míči v malém vápně prodral Tomáš Chorý. I tohoto střelce ovšem vychytal bezchybný Soukup.

Poslední domácí klání Plzně této sezony tak skončilo porážkou. V závěrečném vystoupení se 27. května představí na hřišti Sparty, Bohemians tentýž den přivítají Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mass

Docela rozverný nadpis.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele