základní část, 20. kolo
18.02.2023 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia proměnila jednu penaltu ze dvou a v Teplicích jen remizovala

Už na podzim obraly Teplice na svých Stínadlech Plzeň i Spartu, nyní si na severu Čech vylámala zuby také Slavia. Vedoucí mužstvo soutěže brzy prohrávalo, po změně stran mělo k dispozici hned dvě penalty. Sešívaní ovšem proměnili jen jednu z nich a zpět do Vršovic si odvezli jen bod za remízu.

Pražané si zavařili už ve třetí minutě. Olayinka chtěl míčem na obránce uklidnit hru, své spoluhráče ovšem našel v nedbalkách. Toho číhající hráči Teplic využili a Vachoušek se rázem řítil na gólmana Koláře, jehož také prostřelil. Slavia si v první půli vypracovala v podstatě jedinou šanci na vyrovnání, když Traorého tečovaná střela skončila na tyči. Sešívaní naopak mohli být rádi, že domácí v 16. minutě nezahrávali penaltu poté, co Urbanec soudě dle televizních záběrů trefil ruku Ogbua.

Také zkraje druhé půle se za defenzivou hostů zjevil Vachoušek, jenž následně hledal kolegu ve žlutém dresu před bránou. Zde nakonec nebezpečí z pohledu slávistů uhasil Ogbu, i tak ale nastřelením Koláře způsobil značné zmatky. Nedlouho poté o sobě dal poprvé vědět v pozdějších minutách důležitý Hronek. Jeho přihrávka na Olayinku způsobila pozdní skluz Urbance a penaltu pro Pražany. Tu ovšem zahodil Van Buren, jehož vychytal Grigar.

Zkušený lapka mezi třemi tyčemi Teplic se ovšem později moc nevyznamenal. Do souboje s Hronkem se totiž dostal pozdě a záložníka sešívaných podrazil. Jelikož se incident odehrál v pokutovém území domácích, kopala Slavia další pokutový kop. Ten si vzal tentokrát na starost Tecl, jenž se na rozdíl od Van Burena nemýlil.

Agilní Hronek se nakonec mohl stát hrdinou hostů. Poté, co obdržel přihrávku za obranu Teplic, chtěl kličkou přelstít Grigara, míč ale do brány neprocpal. Nepovedlo se to ani žádnému jinému svěřenci kouče Trpišovského. Závěrečný tlak Slavie tak vítěznou branku nepřinesl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
M1ck0

očekávám výprask

0.6

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele