základní část, 27. kolo
15.04.2023 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Teplicím se vyloučení rychle vymstilo. Návrat Slovácka na vítěznou vlnu přinesly góly veteránů

Slovácko zvítězilo ve 27. kole Fortuna ligy na hřišti Teplic 3:1 a dotáhlo se v tabulce na čtvrté Bohemians. Úvodní gól přinesla 26. minuta, kdy poslal tým z Uherského Hradiště do vedení pohledným lobem jeho nejstarší hráč Milan Petržela. Na úvod druhé půle navíc Sklářům zkomplikoval cestu za vyrovnáním jiný velezkušený hráč Tomáš Vondrášek, který se nechal vyloučit. Jen chvíli nato rozhodl o šestém úspěšně zvládnutém vzájemném střetnutí v řadě 36letý Jan Kalabiška.

Atmosféra v nejmenším ligovém městě nebyla ideální. Už po remíze v Jablonci na veřejnost prosákly informace o výrazné nespokojenosti Martina Svědíka, temperamentního kouče však následně ještě více dopálila domácí prohra s Baníkem. Teplicím se naopak zřejmě vyplatil mnohými nepochopený tah v podobě odvolání Jiřího Jarošíka, slovenský stratég Zdenko Frťala totiž dovedl Skláře ke dvěma po sobě jdoucím výhrám. Ve vzájemných duelech se Slováckem ovšem prohrály pětkrát v řadě.

V úvodních minutách sledovali diváci Na Stínadlech poměrně vyrovnané utkání. Šance si vytvářeli hráči na obou stranách, což zvyšovalo atraktivitu zápasu. Ve 26. minutě si udělal prostor v levé části pokutového území Petržela, který dokázal z úhlu krásným obloučkem přehodit domácího brankáře a dostat míč do sítě. Možnosti na vyrovnání se ujal Lukáš Mareček, jenž se do míče opřel z úctyhodné vzdálenosti. Dalekonosná rána zkušeného středopolaře však branku přeletěla.

Teplice do druhého poločasu bezpochyby vstupovaly s myšlenkami na vyrovnání. Hned první minuty hry po změně stran nicméně ukázaly, že je čeká takřka nadlidský úkol. Ve 47. minutě totiž viděl za ostrý zákrok na Kalabišku červenou kartu Vondrášek, rozhozený severočeský celek navíc vzápětí podruhé inkasoval. Přízemní nabídka Vlasiye Sinyavského doputovala právě ke Kalabiškovi, který z úhlu poslal míč mezi tři tyče.

Kalabiška byl klíčovým aktérem i dalšího důležitého momentu zápasu. Kvůli jeho hře rukou ve vlastním vápně dostali domácí příležitost pokutového kopu, kterou využil nekompromisním zakončením Matěj Hybš. I přes početní nevýhodu si žlutomodří dokázali vytvořit několik šancí, jejich naděje nicméně definitivně utnul v 84. minutě Filip Vecheta, jenž se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Teplice se tak první výhry ve vzájemných utkáních po téměř čtyřech letech opět nedočkaly a nezískaly ani bod. V příštím kole se 22. dubna představí v Olomouci, Slovácko tentýž den přivítá Spartu.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

0:2 Musí to být za 3 body, pokud chceme myslet na 4. místo

Reagovat
oli9

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
oli9

Nevím kdo od nás dá gól..

0:1, 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele