základní část, 22. kolo
04.03.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Pavel Černý (© twitter.com/FK_Pardubice)

Pardubice dál neprohrávají, Baník zase nevítězí. Vzájemný duel skončil plichtou

Pardubice i Baník prodloužily po vzájemném souboji své série. Východočeši zůstávají čtyři ligové zápasy v řadě neporaženi, Ostravané zase za stejné období nezvítězili. Konečná remíza 1:1 plně neuspokojila ani jeden celek.

Do vedení šli velmi rychle domácí. Již ve třetí minutě hlavičkoval Kostka po centru z levé strany směrem k Černému. Ten se opřel do nůžek a zblízka skóroval, byť ze záběrů nebylo zcela jasné, zda míč do sítě dopravil on nebo o odkop se snažící stoper Baníku Bitri. Inkasovaná branka každopádně s hosty zamávala. S koncentrací měl potíže zejména Bitri, po jehož hrubici musel brankář Slezanů Laštůvka vychytat Černého, z dorážky pak Janošek trefil tyč.

Postupem času se hosté přece jen uklidnili a začali se rovněž osmělovat. Po přihrávce od Cadua se před bránou Pardubic zjevil Plavšič, gólu se ovšem nedočkal. Baníku však pomohl obránce Východočechů Hranáč, který ve vlastním pokutovém území zahrál rukou. Slezané tak dostali k dispozici pokutový kop, který proměnil Cadu. Úspěšný exekutor ovšem gól bujaře neslavil, neboť v minulosti působil právě v Pardubicích. Určitě tím ale zcela neutěšil Hranáče, jenž už před týdnem vyrobil penaltu v Olomouci. Nyní tak svému týmu opět uškodil.

Ještě před přestávkou pálil zajímavě Šín, jeho pokus nicméně skončil v rukavicích gólmana domácích Nity. Po změně stran už tolik šancí k vidění nebylo. O největší vzruch se postaral Kostka, jehož oblouček hlavou málem zaskočil Laštůvku, jenž měl co dělat, aby balón vyrazil. Po závěrečném hvizdu se ještě na trávníku strhla potyčka, při níž od sudího Hocka viděl červenou kartu kustod Baníku Havala.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele