o udržení, 2. kolo
14.05.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec remizoval s Baníkem a na jistotu záchrany si musí oba týmy počkat

Fotbalisté Jablonce neudrželi proti Baníku Ostrava vedení a oba týmy si tak zopakovaly výsledek z letního vzájemného utkání na Střelnici 1:1. Domácí tým poslal do vedení v první půli z pokutového kopu Chramosta, za hosty krátce po změně stran vyrovnal Cadú.

Oba týmy do utkání vstoupily se vzájemným respektem a potvrdily, že jsou v této sezóně vyrovnanými soupeři. Po pomalejším úvodu si první větší šanci vypracovali ve 12. minutě hosté, kdy Hanuš neudržel Fleišmanův střílený centr a k dorážce se dostal Tijani, který ovšem velkou šanci neproměnil. Tlaku chtěl ještě vzápětí využít Plavšič, ale jeho střela zpoza pokutového území minula bránu.

Jablonec se v průběhu úvodního dějství zlepšoval a nakonec se dočkal gólové odměny. Ve 33. minutě vyslal střelu ze střední vzdálenosti Souček, jehož nepovedený pokus Letáček nedokázal zkrotit a následně se k míči dostal později než dobíhající Sejk, kterého ostravský brankář v pokutovém území zfauloval. Sudí Hocek nařídil zcela jasnou penaltu, kterou Chramosta střelou doprostřed s přehledem proměnil a dal už svůj patnáctý ligový gól v této sezóně.

Baník mohl hned vzápětí odpovědět, když Cadú našel centrem na zadní tyč nabíhajícího Plavšiče, který však ukázal, že není nejlepší hlavičkář a zamířil pouze na bránu. Další nebezpečný pokus pak vyslal z dálky Miškovič, ale brankář Hanuš opět nemusel zasahovat.

Po změně stran byli hosté aktivnější a už v 50. minutě se mohli radovat z vyrovnávacího gólu. Plavšič měl na levém křídle prostor k centru, který mířil na Buchtu, ale míč propadl za něj na Cadúa a brazilský záložník v dobré příležitosti nezaváhal a rozjásal plný sektor pro hostující fanoušky.

Kdo naopak podruhé v utkání zaváhal ve velké příležitosti byl Tijani. Nigerijský útočník mohl vzápětí přidat po přesné průnikové přihrávce Plavšiče druhý gól Baníku, ale neporadil si sám před vybíhajícím Hanušem s poskakujícím míčem a poslal jej vysoko nad bránu. Na tuto šanci mohl na druhé straně odpovědět po rychlém uvolnění Považanec, ale jeho prudkou střelu Letáček vyrazil.

Utkání nabízelo divákům souboj vyrovnaných týmů a ani jeden z nich neměl větší část zápasu jednoznačnou převahu. Přesto se diváci nenudili a další šance je zvedla ze sedaček v 84. minutě. To se ke střele z prostoru před šestnáctkou odhodlal Miškovič, ale míč nakonec proletěl těsně nad bránou. V 89. minutě pak vytvořil velkou šanci pro Martince Sejk, ale domácí stoper nepovedeným zakončením ukázal, proč je jeho místo právě v obraně.

Jablonec si tak s Baníkem na severu Čech stejně jako v létě rozdělil body po remíze 1:1. Vzhledem k výsledkům na ostatních stadiónech ale bod oběma týmům pomohl a přiblížily se k očekávané záchraně.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele