základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Budějovice porazily Pardubice a utekly ze skupiny o udržení

České Budějovice zvládly svůj úkol, porazily Pardubice a na poslední chvíli se na úkor Jablonce vyhnuly nadstavbové skupině o udržení. Jihočeši předvedli v neděli vynikající výkon, jenž korunovali pohlednými gólovými akcemi. Hosté se zmohli pouze na jeden čestný zásah a už se raději připravují na květnové záchranářské boje.

Východočeši přitom do utkání nevstoupili špatně, jenže Darmovzalova trefa neplatila kvůli ofsajdu. Ve zbytku prvního poločasu bylo lepší budějovické Dynamo, které svou převahu zužitkovalo ve 42. minutě. Čmelík se po pravé straně probojoval do pokutového území, jeho přihrávku nedokázal adekvátně odvrátit Hranáč, což umožnilo skórovat Čermákovi.

Po změně stran se akce zprvu střídaly na obou stranách. Poté, co záložník Budějovic Penner pálil nad břevno, se k zakončení dostal též levý bek hostů Helešic, jehož pokus zablokoval Hora. V 54. minutě si příležitost vypracovali zase Jihočeši. Tu také proměnili: Hellebrand šikovnou kolmicí uvolnil Čavoše, který se taktéž pohledně trefil z voleje pod břevno.

Domácí si fotbal užívali a dívaky na tribunách potěšili potřetí v 67. minutě. Akci mezi Čmelíkem, Horou a Čermákem úspěšně zakončil poslední jmenovaný. Čermák poté útočil na hattrick, avšak nakonec neúspěšně.

Pohoda vládla též v zadních řadách Dynama, což demonstrovala oslava zákroku gólmana Janáčka, jenž zneškodnil obrovskou příležitost Sychry. Čisté konto ale domácí nakonec neudrželi, neboť těsně před koncem dotlačil balón do sítě po rohovém kopu Hranáč.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele