základní část, 21. kolo
26.02.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Momentka z utkání Baníku s Hradcem Králové (© twitter.com/FCHradec)

Baník schytal dva góly i pískot. Ostravu poprvé v historii ligy vyloupil Hradec

Baník se zřejmě nachází v krizi. Na jaře chtěl jistě ještě zaútočit na pozice v první polovině tabulky, aktuálně se ale zdá, že bude mít co dělat, aby se vyhnul nadstavbové skupině o udržení. Ostravané prohráli i s Hradcem a svým soupeřům tak přenechali všechny body potřetí v řadě.

Královéhradečtí "Votroci" mají naopak co slavit. V Ostravě totiž zvítězili vůbec poprvé v historii samostatné nejvyšší soutěže. K tomu odčinili týden starý zápas proti Mladé Boleslavi, jenž se svěřencům kouče Miroslava Koubka vůbec nepovedl. Východočeši se navíc díky zaváhání Olomouce a Bohemians vyšplhali na páté místo v tabulce.

Blbá nálada začala v ostravských Vítkovicích panovat od 23. minuty duelu. Brankář Slezanů Laštůvka neodhadl let míče od rohového praporku. Na centr nedosáhl, díky čemuž mohl do odkryté brány skórovat Leibl - 0:1. Mátožný Baník předvedl první kloudnou akci až na konci prvního poločasu. Na centr Plavšiće z levé strany si naskočil Tijani, avšak jeho hlavičku zastavil výborným zákrokem gólman Hradce Bajza.

Po změně stran se domácí už viditelněji snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat. Jako první pozdravil Bajzu dalekonosným pokusem Šín, do pořádné tutovky se ale až v 53. minutě dostal Tijani, jenž po přihrávce od Klímy trestuhodně netrefil prázdnou svatyni Východočechů.

Místo vyrovnání vyrobil Laštůvka svou druhou zásadní chybu, po níž hosté skórovali. Zkušený fotbalista si neporozuměl s Lischkou, jenž nereagoval na Laštůvkovu přihrávku. Toho využil Smrž, který získal balón a předložil jej volnému Rynešovi. Host ze Sparty se zblízka nemýlil a upravil na konečný výsledek. Ten nelibě nesli domácí příznivci, kteří hráče Baníku po závěrečném hvizdu vypískali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
fcb+mufc

3-1

Reagovat
Lawman

Baník mohou charakterizovat 3 přívlastky: Neschopní, namyslení a nekoncentrovaní. Toto mužstvo je velmi špatně vyskládáno. Brankář je už za zenitem, podprůměrná obrana kupí kiks za kiksem, v matné záloze neexistuje špílmachr ( Plavšič jim není ) a útok je čirá katastrofa. Už na podzim jsem upozorňoval, že nákup Tijaniho byl doslova vyhozený peníz komínem. Největší tragédií jsou trenérské rošády: Nejdříve Vrba, teď Hapal a kdo přijde potom ? Copak nechápou kompetentní, že i kdyby přišel Ancelotti anebo Klopp z tohoto kádru nedostanou nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele