základní část, 18. kolo
11.12.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovácko znovu přišlo o body

Slovácko v závěru podzimní části české ligy ztrácí dech i body v souboji o přední příčky. V osmnáctém kole totiž remizovalo 2:2 na půdě Hradce Králové. Za domácí "Votroky" se trefili Vlkanova a Rada, navíc oba z penalty, za hosty dvakrát skóroval Jurečka.

Standardka ve 24. minutě nic nepřinesla, nicméně o pár chvil později už mělo Slovácko dobrou šanci. Z ideální palebné pozice zakončoval Jurečka, jehož tečovaný pokus prolétl těsně kolem pravé tyče. Ve 36. minutě už šli hosté do vedení. Domácí ve středu hřiště prohráli několik osobních soubojů v řadě a před jejich vápnem se míče ujal Petržela. Ten pak našel špatně hlídaného Václava Jurečku, který propasíroval míč za Fendrichova záda.

V 55. minutě Vlkanova získal míč ve středu hřiště a následně vyslal do úniku Vašulína, kterého ve velké šanci vychytal fantastický Nguyen. O šest minut později byl po centru Vlkanovy ve vápně poslán k zemi Novotný a arbitr Franěk okamžitě ukázal na penaltový puntík. Autor nedovoleného zákroku Petr Reinberk byl navíc za svůj zákrok vyloučen. Adam Vlkanova kopl penaltu doprostřed brány, což Nguyen zřejmě čekal a míč vyrazil. Balon však vypadl před něj a domácí kapitán ho následně v pohodě dorazil do poloprázdné brány.

Domácí předvedli v 79. minutě rychlý brejk a poté, co byl v šestnáctce sražen Vlkanova, z toho byla pro ně druhá penalta. Tentokráte se exekuce ujal zkušený středopolař Jakub Rada, který zakončil přesně k tyči a poslal Hradec do vedení. Nguyen sice vystihl směr, ale na balon o kousek nedosáhl. Slovácko však i v deseti dokázalo ještě vyrovnat. Tomič odcentroval z pravé strany a jeho nabídku si ve vápně našel Václav Jurečka. Ten se rychle uvolnil a poté nekompromisní pumelicí pod břevno překonal Fendricha.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

1:3

už jen proměňovat šance, předvedená hra je lepší a lepší.

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele