základní část, 9. kolo
25.09.2021 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

České Budějovice proti Karviné otočily a konečně zvítězily

Cenné vítězství si v souboji dvou celků nacházejících se ve spodní šestce připsaly České Budějovice. Ty proti Karviné sice prohrávaly po brance Křapky, nicméně zásluhou van Burena, Hory a Mihálika zněl konečný výsledek 3:1.

V první čtvrtině utkání se lépe jevilo Dynamo. Basseyovu střelu vyškrábl Bolek jen k Mršicóvi, jenž ale nebyl připraven a odkrytou bránu netrefil. Na gólmana si nepřišli ani Bassey a Hora, a tak zničehonic udeřili Slezané. Protiútok po rohovém kopu vedl Mikuš, jeho střelu brankář vyrazil k Antonínu Křapkovi a ten hlavou s přehledem uklidil.

Vedení Karviné ale nevydrželo dlouho. Bleskově totiž přišla další standardka od rohového praporku, kterou Novák prodloužil na Micka van Burena a ten ze zadní tyče skóroval. A brzy Jihočeši završili obrat, a to podobným způsobem, jako předtím skóroval soupeř. Van Burenovu ránu z brejku Bolek zneškodnil, ale míč se odrazil k Jakubu Horovi a ten si už věděl rady.

Po přestávce dostali hosté příležitost vyrovnat, Bartošákův přímák ani následný centr na Šindeláře ovšem úspěch neslavily. Namísto toho po hodině hry přišel další zásah Budějovic. Van Buren vyhledal Ondřeje Mihálika, proti jehož pokusu se karvinský gólman natahoval marně.

Jihočeši se tak v tabulce vyšvihli už na osmou příčku a rázem jsou v klidnějších vodách, naopak Karviná je nadále jediným týmem bez vítězství.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele