základní část, 26. kolo
19.03.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Baník Ostrava překvapivě padl, Karviná mu nasázela tři branky

Baník nenaplnil roli jasného favorita a na domácí půdě prohrál s Karvinou rozdílem třídy. A domácí budou neradi vzpomínat především na první poločas, ve kterém dostali rovnou tři branky! Ani pozdní korekce díky Ladislavu Almásimu Baník nespasila.

Ostravský celek vstupoval do utkání s poslední Karvinou jako jasný favorit a asi nikdo nepředpokládal, že by se v honbě za třemi body mohlo stát něco nepředvídatelného. Jenže stalo. Už v desáté minutě se Karviná díky většímu důrazu dostala u vápna k míči, ten dostal pod kontrolu Filip Zorvan a sám před brankářem Laštůvkou si bez větších potíží poradil!

A to nebyla jediná studená sprcha. Karviná totiž o pouhé tři minuty později spláchla Baník další várkou. Střed pole Baníku naprosto propadl, po rychlé narážečce si míč převzal Rafiu Durosinmi a Laštůvka byl zase jednou bezmocný. Jeho obránci ho opět nechali na všechno samotného, přičemž ale problémy Baníku začaly už ztrátou a nedostatkem důrazu ve středu pole.

Hodně rychlé tempo hry málem nabídlo šanci i Baníku, protože po čtvrthodince hry vypálil Almási. Jeho pohotovou ránu ale zlikvidoval pozorný brankář Bajza. Přesto jsme na třetí branku nečekali vůbec dlouho. Zase se Karviná dostala k míči hodně snadno, Durosinmi nahrál na nabíhajícího Lukáše Bartošáka, který si obhodil soupeře a neomylně zavěsil - 3:0.

I Baník měl svou šanci, jenže po třiceti minutách Klímovu vybídku Tetour poslal jen těsně vedle tyče. Takhle to dál nešlo, Baník potřeboval vzpruhu. A proto poslal ještě v první půli do hry tři nové hráče. Další posila dorazila po poločasové přestávce, Baník dnes hodně tápal na obou stranách hřiště. Ale nevzdával se. Důkazem budiž šance Tetoura, kterého vychytal Bajza jen s obrovskou porcí štěstí.

Snížit nedokázal ani Ekpai, i když mu Kuzmanović nabídl tutovku. Přesto dnes brankář Bajza neudržel čisté konto, ať dělal maximum. V 66. minutě hry totiž Klíma dostal dostatek času k centru, míč skončil na hlavě Ladislava Almásiho a mladý slovenský střelec zamířil neomylně do sítě - 3:1. Víc už ale Baník nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Alan

6:1

Reagovat
HorajzmAmmann

7:1

Almásí 7x

Reagovat
smazaný uživatel

Již celá dvě kola nevyjebal Baník doma se sázkařema .

Reagovat
smazaný uživatel

Baník je dle kurzu slabší než Boleslav. Na jedničku ve 24. kole 1,4. Ted je 1,47 .

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker, opisovač už to má na stole. Kolik tam dá??? 1,48??????

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
DidusIneptus

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Při rozdělování prémii od ruzných pochybných zainteresovaných firem bude Baník stát v čele.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele