1. kolo
22.08.2020 19:30 CET
1 : 4
(0:4)

Reportáž

Jednoznačná záležitost. Sparta už v první půli vyplenila Brno

Takovouhle obnovenou premiéru v první lize si hráči brněnské Zbrojovky určitě nepředstavovali. V duelu se Spartou už od začátku nestačili a o poločase zásluhou tref Vindheima, Juliše a dvou Dočkalových prohrávali 0:4. Po pauze skóre jen korigoval Štepanovský.

Hned z první příležitosti se sparťané dočkali branky. Lischkův dlouhý nákop našel Andrease Vindheima, jenž i díky zaváhání obránce mohl zpracovat míč a tvrdou ranou zakončit nechytatelně pod břevno. Zbrojovka poté alespoň lehce zahrozila, když Heča musel vyrážet do brány se kroutící Fouskův roh.

V jedenácté minutě bylo vedení Letenských už dvojnásobné. Po dlouhé kombinaci okolo brněnského vápna odcentroval Štetina, balón se snesl až ke skluzujícímu Julišovi a ten šancí nepohrdnul. 0:2. I tentokrát mohli domácí na gól hned zareagovat, Přichystalova hlavička však skončila jen v Hečových rukavicích.

Trefa číslo tři přišla po půlhodině. Juliš pobídl Hložka, jehož úžasná patička našla Bořka Dočkala. Ten si v souboji jeden na jednoho proti brankáři Floderovi věděl rady a střelou na bližší tyč skóroval. Nedlouho poté selhal ve velké šanci Hložek, další gól ale vzápětí přidal znovu sparťanský kapitán. Bořek Dočkal si narazil o Sáčka a tvrdou přízemní ranou udělal z prvního poločasu naprostý debakl ambic Brna.

Moravané chtěli bídnou první půli odčinit a ta druhá už jim herně naprosto patřila. V padesáté minutě musel Heča ukázat své schopnosti, když zneškodnil obrovskou příležitost Přichystala. Když ale vyslal fantastickou dělovku z voleje Peter Štepanovský, musel se gólman letenského celku jen podívat.

Dvě další šance Zbrojovky přišly až v závěrečné čtvrthodině. Vintrovu ránu ale sparťani srazili na roh, následná Šuralova hlavička skončila v zámezí bez jakéhokoliv přičinění bránících hráčů. Po vítězství 4:1 se tak Sparta vyhoupla alespoň prozatím do čela tabulky, naopak Brno je poslední.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

1:4

Reagovat
kecipep

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
willdonor

christiano ronaldo je hňup

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Čelůstka vlastní - 2x Dočkal, obě z penalty)

Reagovat
boryland

2:2..........

Reagovat
willdonor

1:3

Reagovat
czepelin

0:1 Brno nedá penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ondrasch77

2:2 za pomoci VAR

Reagovat
Beči

Věštec

Reagovat
Beči

Luuuuuukááááááš Juuuuuliš

Reagovat
Pharrell

A ještě A.Hložek gól a budu úplně moc spokojený

Reagovat
podnebný

Zbrojovka potřebuje zmobilizovat defenzívu, ale k outsiderům by patřit neměla. Chutˇ do hry a pohyb měla určitě lepší než Budějky proti Slavii. A druhý poločas dokonce vyhrála, protože Sparta v úmorném vedru nevydržela šílené tempo. Nicméně pro Spartu dobrý začátek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele