24. kolo
14.04.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň si poradila se Zlínem a poskočila na páté místo

Plzeň neměla problém se Zlínem a hodila za hlavu nepovedený zápas v Karviné. Viktoria po výhře 2:0 přeskočila v tabulce Liberec a dostala se na páté místo. "Ševci" naopak prohráli potřetí v řadě a zůstávají až třináctí.

Domácí se dle očekávání vrhli na svého protivníka od úvodního hvizdu. První vážné ohrožení zlínské svatyně ale přišlo až v 18. minutě, kdy Falta střílel křižně po zemi jen těsně vedle tyče. Moravané se osmělili o čtyři minuty později. Jawo z levé strany nalezl Poznara, který po zpracování pohotově vypálil z otočky a donutil plzeňského brankáře Staňka k zákroku.

Zbytek první půle nicméně patřil Viktorii. Beauguel ve 30. minutě vysunul Šulce, proti němuž však výborně vyběhl gólman hostů Dostál. Po následném nakrátko rozehraném kopu ovšem nacentroval do pokutového území Ba Loua a Beauguel zblízka doklepl míč do sítě - 1:0. V 37. minutě chtěl francouzský útočník přidat další branku, jeho střelu ze standardní situace ale Dostál tentokrát zneškodnil. Chvíli poté pálil ke smůle Plzně do tyče Brabec.

Poměrně blízko vyrovnání byli hosté čtyři minuty po změně stran, kdy Poznar po špatné rozehrávce Západočechů přihrál Vraštilovi, jehož patičku však lapil Staněk. Za další čtyři minuty přitom právě Vraštil nešťastně poslal do úniku Káčera, ten zachoval chladnou hlavu a místo zakončení nezištně vyhledal Ba Louu, který už snadno skóroval do odkryté brány.

Další chybu v obraně vyrobil Zlín v 70. minutě, kdy Mihálik vystihl malou domů Matejova, Moravany nicméně zachránil Dostál. V závěru pak Kalvach podobně jako Brabec v první půli trefil tyč, i tak ale domácí snadno dokráčeli k tříbodovému zisku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mr. International

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele