15. kolo
17.01.2021 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník si v mrazivém počasí rozdělil body se Spartou

Šlágr kola mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou byl zásadně ovlivněn těžkými podmínkami, kvůli kterým zápas nepobral mnoho krásy. I proto dopadl duel rivalů bezgólovou plichtou. Hosté tak v tabulce ztratili kontakt s druhým Jabloncem, Slezané se posunuli na průběžné páté místo.

Již ve druhé minutě se osmělil Juliš, jehož pokus z dálky ale domácího brankáře Laštůvku nezaměstnal. Jinak útočná kombinace na obtížném terénu vázla u obou mužstev. Ve 20. minutě už však musel být Laštůvka ve střehu, neboť po pasu od Sáčka jej pozoruhodným zakončením z první málem přehodil Krejčí. Strážce svatyně Baníku se nicméně po balónu ještě stihl natáhnout a vyrazit jej na rohový kop.

Ostravané prvně zahrozili až ve 25. minuty, ovšem jejich brejk rozhodně nebyl k zahození. Tetour z pravé strany vyhledal před bránou De Azeveda, jenž se natlačil před Plechatého a ve složité pozici zakončil těsně nad břevno. Krátce poté si oba zmínění hráči Slezanů prohodili role, ovšem Tetour v dobré pozici nepropálil obranný blok před sebou. Baník se snažil hrozit především z kontrů, avšak žádný útok se do přestávky neujal. To samé platilo o snaze Pražanů.

Po změně stran se kvalita hry ještě snížila. Promrzlé Vítkovice zkrátka pohledné kopané nepřály a šancí bylo k vidění poskrovnu. A když už se De Azevedo dostal do palebné pozice, tak mu zakončení nesedlo a gólman Niţă jen kontroloval míč letící daleko od jeho kasy. Podobně však mrzl na druhé straně také nevytížený Laštůvka.

Až v 78. minutě to zahučelo před bránou hostí, když Holzer od rohového praporku vyhledal hlavu Stronatiho, jehož zakončení se jen těsně nevměstnalo mezi tři tyče. O čtyři minuty později táhl protiútok Sparty po pravé straně Vindheim, jenže centr na Juliše šel až moc dozadu, takže útočník hostů hlavičkoval v záklonu dost nepřesně. Oba celky se tedy rozešly zaslouženě smírně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
fcb+mufc

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jindy Spartu porazit než teď. Ale reálnější je asi remíza

Reagovat
smazaný uživatel

1:4, další krok k titulu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele