základní část, 16. kolo
09.11.2019 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta v Jablonci neudržela dvoubrankové vedení a po dvou výhrách ztratila body

Sparta po více než padesáti letech dokázala ztratit zápas, v němž po poločase vedla 2:0. V Jablonci však Letenské přece jen Csaplárova past dostihla. Domácí totiž po přestávce díky brankám střídajících hráčů srovnali. Severočeši se i tak po šestnáctém kole propadli v tabulce na čtvrté místo, hosté zůstávají pátí, musí však počkat na nedělní výsledek Slovácka.

Proti svému mateřskému klubu nemohl nastoupit ze Sparty hostující Plechatý, a tak se v obraně domácích objevil Břečka. Do zálohy pak místo Hübschmana naskočil Pilík. Letenští postrádali vykartovaného Kangu, díky čemuž dostal ve středu pole šanci Krejčí.

Hosté prožili fantastický vstup do duelu. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre Kozák, jehož dopředu vysunul Hašek. Rozhodčí sice původně branku kvůli signalizovanému ofsajdu neuznal, ale video odhalilo, že přestupku ve hře nedošlo. Třináct minut poté vedla Sparta již o dvě branky. Frýdek se na pravé straně ideálně uvolnil a dělovou střelou pravou nohou parádně zamířil do protějšího rohu brány.

Po dvaceti minutách hry Jablonec málem kuriózně snížil, míč však nakonec po nedorozumění Kayi s brankářem Hečou skončil vedle tyče. Hosté nicméně polevili a Severočeši se začali dostávat do šancí. Ve 25. minutě se k ráně z dálky dostal Kratochvíl, bránu ovšem přestřelil. Devět minut poté si na rohový kop Pilíka naskočil Holík a Heča musel zasahovat.

Dvě minuty po změně stran se už ale domácí dočkali gólu. Holíkův centr přiklepl bránící Krejčí pouze k Matouškovi, jenž se na hřiště dostal po poločasové přestávce, přesto v podstatě ihned po příchodu na hřiště překonal Heču tvrdou ránou. Za další dvě minuty odvracel vyrovnání po rohovém kopu u tyče stojící Lischka. V 53. minutě rozehrál Krob standardní situaci tak, že Matoušek se do míče mohl opřít přímo z voleje, ke své smůle však trefil pouze Heču.

Dramatickou koncovku mohl odvrátit Kozák, jenže centr z pravé strany od Sáčka netrefil ideálně. A tak se hned za minutu opakovala stará fotbalová pravda nedáš, dostaneš. Po pasu Sýkory do pokutového území se totiž efektně patičkou trefil další střídající hráč Chramosta - 2:2. Z dalších šancí na obou stranách už gól nepadl.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele