základní část, 18. kolo
10.12.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Opava v bojovném utkání přemohla oslabený Liberec

Opava vydolovala body v Liberci a v tabulce se posunula mimo skupinu hrající o udržení. Domácí neodčinili nezdar v Teplicích a potřetí v řadě ztratili body. Utkání ovlivnila červená karta pro libereckého Ševčíka.

Trenér Slovanu Hornyák dal po delší době šanci útočníku Pázlerovi. Na post pravého beka se vrátil Mikula a levý kraj obrany nezvykle okupoval záložník Mara. Slezanům chyběli vykartovaní Zavadil se Smolou. Díky jejich absenci se na trávník podívali Schaffartzik, Řezníček či Juřena.

V 6. minutě se Opavě podařilo zatlačit soupeře u pokutového území. Následný Schaffartzikův centr se snesl na hlavu Janetzkého, který překonal Nguyena a poslal hosty vedení. Z náskoku se však Slezané radovali pouze devět minut. Přímý kop Liberce rozehrál Potočný. Míč sice zakroutil k tyči, u níž stál brankář Fendrich, přesto domácí s pomocí brankové konstrukce vyrovnali.

Autor branky Slovanu mohl další zářez přidat šest minut po své první trefě, kdy vyslal bombu, jež o několik desítek centimetrů minula pravou tyč Fendrichovy svatyně. Gólman Opavy svůj tým následně podržel ve 26. minutě. Breite si naběhl na přihrávku z pravé strany a opřel se do balónu, jenž vyprášil Fendrichovy rukavice.

Po změně stran ubylo příležitostí na obou stranách. Jakoby se hráči přizpůsobili chladnému počasí a na prořídlém stadionu, kde byli víc slyšet fanoušci hostů, se dopředu příliš nehnali. Jen v 54. minutě s k tvrdé ráně z úhlu dostal záložník domácích Ševčík, jehož pokus musel na poslední chvíli zablokovat obětavý bek Slezanů Žídek.

Deset minut před koncem se však Ševčík ukázal v negativním světle, jelikož uviděl druhou žlutou kartu v utkání a musel předčasně do sprch. Opavě se po čtyřech minutách povedlo přesilovku využít. Rohový kop vyvolal skrumáž, v níž se míč odrazil k Simerského, který zblízka zařídil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele