základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Karviná otočila s Libercem a potřetí v řadě vyhrála

Úspěšné období prožívají fotbalisté Karviné. Ti po skalpech Zlína a Sparty dokázali udolat i Liberec a jejich šance na přímou záchranu nadále stoupají. Za hosty otevřel skóre Sýkora, do přestávky stihl srovnat Guba a po ní rozhodl Budínský.

První větší příležitost hned znamenala pohromu pro domácí družstvo. To ztratilo při přechodové fázi míč, čehož využil Malinský. Centrem poslal míč na zadní tyč, odkud Potočný hlavou vrátil míč před bránu Sýkorovi, který stejnou částí těla poslal balón do odkryté klece.

Tím jako by se Liberec vystřílel a iniciativu převzala Karviná. Wágner se po Budínského prodloužení dostal k hlavičce na malém vápně, avšak minul bránu bezmocného Nguyena. Co se nepovedlo jemu, zvládl po pětatřiceti minutách Guba. Po chybě Koscelníka k němu prošla Ba Louova přihrávka, slovenský záložník si poradil elegantně a přehodil hostujícího gólmana.

I do druhého poločasu vstoupili lépe Slezané. Individuální akci nejprve předvedl Ba Loua a následně i Wágner, vytěžit z ní však dokázal jen chabou střelu slabší nohou. Pořádně se předvést musel Nguyen po Budínského pokusu, který horko těžko vyškrábl na roh.

Další minisouboj těchto dvou už ale vyšel lépe pro karvinského středového hráče. Po rohovém kopu se míč odrazil na vápno právě k Lukáši Budínskému, jehož atypická a asi i šťastná střela zapadla za záda libereckého gólmana. 2:1.

Severočeši se na chvíli osmělili a po Potočného trestném kopu měl šanci Kozák, avšak nedokázal se trefit do míče. Na druhé straně byl při chuti Budínský, tentokrát ale jeho pokus ze střední vzdálenosti mířil jen nad břevno. Další velké příležitosti už se diváci nedočkali a Karviná se tak blíží záchraně, na třinácté místo ztrácí již jen čtyři body. Liberec sice udržel šesté místo, ovšem na čtvrtý Jablonec ztrácí už tři výhry.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele