základní část, 21. kolo
15.02.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Boleslav opět díky Komličenkovi veze z Teplic tři body

Mladá Boleslav navázala na povedený výkon proti Viktorii Plzeň a zvítězila v Teplicích. Za hosty se gólově opět prosadil Komličenko, který tak zaokrouhlil počet vstřelených branek v sezóně na dvacet.

Sklářům těsně před startem vypadl ze sestavy zraněný středopolař Kučera, za kterého nakonec ve středu zálohy zaskočil mladík Žitný. Stopera Jeřábka, který v minulém kole na hřišti Slavie viděl červenou kartu, nahradil Shejbal. Hosté již naopak mohli využít služeb obránce Hájka. V základní jedenáctce zůstal i Takács, přestože proti Plzni utrpěl lehký otřes mozku.

Do zápasu lépe vstoupili domácí Severočeši. Svého soupeře dlouho nepouštěli do žádného ohrožení vlastní brány, sami naopak vcelku úspěšně kombinovali na útočné polovině. Hned ve druhé minutě se prezentoval Hora zajímavým, leč nepřesným střeleckým pokusem. Postupem času se však Boleslav dostala do hry. Ve 20. minutě se poprvé výrazněji ukázal šutér Komličenko, který hlavičkoval mimo svatyni Teplic po standardní situaci svého mužstva.

Za dalších osm minut se vyznamenal gólman domácích Grigar, jenž po Komličenkově nabídce vychytal ránu Matějovského. Ve 36. minutě již ale kapituloval. Matějovský tentokrát rozehrál rohový kop, po kterém vznikl závar před svatyní sklářů. V něm se nejlépe zorientoval Křapka a svou druhou ligovou trefou v kariéře poslal Středočechy do vedení. To mohli hosté ještě zvýšit o tři minuty později, ale Komličenko po centru od Přikryla trefil tyč a z dorážky se do téže části brankové konstrukce trefil i Ladra.

Boleslavi však nemuselo být neproměněné šance dlouho líto, neboť krátce po změně stran fauloval Komličenka obránce Teplic Hošek a sudí Zelinka nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný a svou dvacátou brankou v sezóně přidal druhý gól hostí. Následně ovšem Středočechům zavařil Šušnjar, který po hře rukou viděl druhou žlutou kartu v zápase a musel předčasně pod sprchy. Přesto to byla opět Mladá Boleslav, kdo mohl udeřit, Ladra však pobídku od Komličenka nepřetavil v branku.

Domácí následně přece jen zabrali, jenže proti dvěma pokusům Hory se vždy vyznamenal brankář Šeda. Hosté se však odmítli zatáhnout pouze do obrany a nadále vystrkovali růžky, jako například v 65. minutě Matějovský, který šikovným obloučkem trefil břevno. Za dalších čtrnáct minut zase exceloval Šeda, když vyrazil ránu Ljevakoviće. Jinak však byly Teplice trestuhodně bezzubé a Boleslav si i přes početní nevýhodu zaslouženě odvezla zpět Středočeského kraje tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
cepinzcegamy

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele