základní část, 19. kolo
15.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Teplice zvítězily potřetí v řadě, tentokrát na Stínadlech padl Zlín

Teplice si poradily se Zlínem a bodově se dotáhly na sedmý Liberec. Hosté po další porážce zůstávají šestí. Domácí většinu zápasu dominovali a po trefách Moulise a Hory si došli pro zasloužené tři body.

Hrdina posledního utkání sklářů na Letné Moulis si svým výkonem vysloužil místo v základní sestavě na úkor Hyčky. Hostující kouč Bílek zasáhl do jedenáctky svého týmu razantněji. Po zranění se vrátil Hnaníček, jenž se však místo stopera vžil do role záložníka. Na pravém kraji suploval za vykartovaného Matejova Jiráček a vepředu operovali hned tři útočníci, neboť duo Beauguela s Vyhnalem doplnil Poznar.

Od začátku hýřili aktivitou především domácí fotbalisté. Již ve druhé minutě se do šance tlačil Jindráček, ovšem z úhlu pálil vysoko nad břevno. Za dalších sedmnáct minut pálil taktéž nepřesně Hora. Ve 24. minutě se po Moulisově několikrát tečované střele natahoval Hora, ale míč do brány neuklidil. Po následném rohovém kopu se kulatý nesmysl odrazil k Trubačovi, jehož střelu vykopával až z brankové čáry Gajić.

Po půlhodině hry však Teplice přece jen konečně udeřily. Vondrášek přenesením hry našel Moulise, který si zpracoval do běhu a pumelicí z voleje vsítil druhou branku v druhém zápase v řadě. O pár minut později se k zakončení dostal i autor přihrávky na první gól Vondrášek, ovšem brankář Dostál míč vyrazil. Následně zničehonic udeřil Zlín. Po Bartošákově centru využil nepozornosti obrany domácích Vyhnal a hlavičkou upravil na poločasových 1:1.

Když se čtyři minuty po změně stran dostal do slibné střelecké příležitosti Poznar, zdálo se, že by ševci mohli být v druhé půli vyrovnaným soupeřem. Brzy však skláři znovu převzali otěže duelu a dostávali se do šancí. Velkou šanci spálil v 55. minutě Kučera, jenž v pokutovém území trestuhodně přestřelil. Za dalších deset minut předvedli domácí rychlý přechod do útoku, na jehož konci nacentroval Krob na Horu, který vrátil Teplicím jednobrankový náskok.

Po další inkasované brance se hosté přece jen probudili. Již tři minuty po Horově brance vystrašil Jiráček brankáře domácích Grigara, který míč vyrazil pouze k Poznarovi, ovšem urostlý útočník již nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V závěru dvakrát zakončoval Beauguel, nejprve však jeho střelu pod břevno vytáhl Grigar a v nastaveném čase hlavičkoval vedle teplické svatyně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 3x Beauguel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele