základní část, 15. kolo
11.11.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:1

Jablonec v domácím zápase dokázal porazit Bohemians a poskočil na čtvrté místo v tabulce. Severočeši byli v utkání lepším týmem a díky dvěma brankám Doležala v druhé půli se mohli radovat z vítězství.

Domácí vstoupili do zápasu lépe a svoji aktivitu zužitkovali hned v 10. minutě, když ve vlastním vápně zahrál rukou Dostál a sudí Příhoda nařídil pokutový kop. Ten s notnou dávkou štěstí proměnil Trávník. Jablonec vstřelená branka povzbudila a k další střele se odhodlal Považenec, jenž se ale mezi tři tyče netrefil.

Klokanům se postupem času podařilo vyrovnat hru, k ohrožení branky Hrubého se ale dostávali velmi sporadicky a když už se to hostům povedlo, tak to dopadlo jako ve 26. minutě, když M. Hašek vysoko přestřelil. Na druhé straně podobně neúspěšně skončil i pokus Považance. Ve 44. minutě se Bohemce z ničeho nic podařilo vyrovnat. Vaníčkova přihrávka se štěstím skončila u M. Haška, kterému se povedlo prostřelit vyběhnutého Hrubého.

Jablonci se podařil vstup i do druhého poločasu. Jovović ovšem z dobré pozice přestřelil. Po hodině hry měl dvě šance Yusuf, jenomže ani jednou nedokázal zamířit mezi tři tyče. To v 63. minutě potrestal důrazný Doležal, když po centru Trávníka předskočil Krcha a prudkou ranou překonal Valeše. Vzápětí mohl přidat další branku Holeš, z úhlu ale branku minul.

V 72. minutě se Hrubý blýskl proti velmi dobré střele střídajícího F. Haška. O pár minut později se Klokani radovali z branky, ta však nakonec kvůli ruce Vodháněla nebyla uznána. V 79. minutě se po Trávníkově přihrávce dostal do úniku Doležal, ten obešel Valeše a pohodlně skóroval do prázdné branky. Definitivní tečku za utkáním mohl zapsat Kratochvíl, ve velké příležitosti ovšem střílel vedle.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

To se malinko nepovedlo. Stane se.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele