o udržení, 5. kolo
25.05.2019 17:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians v hektickém závěru srovnali a udrželi ligovou příslušnost

V souběžně hraném utkání Příbram zvítězila nad Duklou, což pro hráče Bohemians znamenalo jediné - nutnost proti Opavě bodovat. Nějaký čas to na to kvůli trefě Janetzkého nevypadalo, avšak v nastaveném čase zachránil ligu Jindřišek.

Do první příležitosti se dostali klokani, avšak Bartek nedokázal odražený míč umístit mezi tři tyče. Na druhé straně se ocitl v příležitost Hrabina, jehož hlavička zamířila mimo. Ve čtvrtině zápasu se Bartek ukázal jako přihrávající, když prostrčil na Závišku, jenž v tutové šanci selhal.

Daleko od gólu nebyli domácí ani po půlhodině. Vaníček si navedl míč na střelu a vypálil. Sice přímo na Fendricha, tomu však rána vypadl a neúspěšně se ji pokoušel do sítě dotlačit Nečas. V závěru první půle znovu zahrozil Bartek, jehož obstřel ovšem úspěch neslavil.

Bohemians po pauze nadále tlačili, nicméně ani Záviškova rána se neujala. A tak přišel trest. Jurečka si narazil o Hrabinu a pronikl do pokutového území. Následně předložil balón Jakubovi Janetzkému, který už byl v jednoduché pozici a hravě překonal Valeše.

Zelenobílí mohli záhy srovnat, jenže po překombinovaném protiútoku zakončoval Ljovin pouze nad. Podruhé tudíž rozvlnili síť Slezané, když Souček dostal do brány Jursův centr. Radost jim však zhatil pomezní, který odmával hodně sporný ofsajd. Jelikož o pár okamžiků později neslavila úspěch ani Hrabinova střela, žily naděje Bohemky i nadále.

Do největšího tlaku se domácí dostali v nastavení. Puškáč hlavičkoval do břevna, Bartek nedokázal procpat míč do sítě. A tak na sebe musel vzít odpovědnost kapitán Josef Jindřišek. Puškáč mu sklepl míč a Jindřišek po průniku z levé strany střelou na zadní tyč překonal Fendricha a zajistil Klokanům účast ve FORTUNA:LIZE pro příští sezónu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
eL

Bude Bohemce stačit remíza když Příbram vyhraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
eL

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Radši Příbram

Reagovat
eL

Jako je to bída. Ale jak už jednou tady bylo řečeno, ten kádr není vůbec tak bídnej jako hraje, jen by asi potřebovali čerstvý vítr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele