základní část, 28. kolo
13.04.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko po delší době zvítězilo, dvěma góly porazilo Příbram

Slovácko doma přemohlo Příbram a po šesti utkáních zvítězilo. Celek z Uherského Hradiště se do vedení dostal již zkraje utkání a svůj náskok ještě zvýšili krátce po přestávce.

Domácí družině chyběl zraněný stoper Kadlec, jehož nahradil Franić. Do sestavy se naopak vrátili záložníci Janošek se Sadílkem. Středočeši nastoupili ve zcela totožném složení jako minulý víkend, kdy doma zdolali Opavu.

Již v sedmé minutě rozjeli Moravané gólovou akci, kterou založil Janošek příhrou na levou stranu, odkud Navrátil poslal míč do pokutového území, kde se Zajíc zbavil svého strážce a střelou z otočky překonal brankáře Kočího jako první. Příbram mohla odpovědět za dvě minuty, ale Fantišovo pohotové zakončení po centru z levé strany utlumil gólman Slovácka Trmal.

Ve 24. centroval domácí Juroška na zadní tyč, kde po Sadílkově přiťuknutí patou zakončoval mimo tři tyče v krkolomné pozici Navrátil. Zahanbit se po Juroškovi nenechal ani druhý bek domácích Divíšek, jenž o čtrnáct minut později poslal balón vzduchem do šestnáctky, kde se po několika odrazech dostal ke střele Sadílek, Středočechy však podržel Kočí. Strážce svatyně hostů podržel spoluhráče i za další čtyři minuty, kdy konečky prstů vytáhl nebezpečný přímý kop Janoška.

Sedm minut po změně stran již ale Janoškův centr dopadl lépe. Mladý záložník tentokrát poslal míč od rohového praporku před bránu, kde se do vzduchu pověsil Hofmann a hlavičkou k tyči zvýšil vedení Slovácka. Hned za pět minut se ale mohla Příbram do zápasu vrátit. Mingazova po akci Matouška fauloval v pokutovém území Trmal, jenže Rezek poslal nařízenou penaltu jen do tyče.

V 65. minutě se Janošek mohl konečně gólově prosadit, avšak brejk Moravanů po uvolnění ke střele zakončil těsně vedle tyče. Za tři minuty poslal Juroška prudký pumlíč před bránu Středočechů, kde se k zakončení jen těsně nedostali Zajíc ani Hofmann. O deset minut později se Juroška dostal po Navrátilově centru k hlavičce, kterou poslal jen těsně vedle. I tak si Slovácko v pohodě dokráčelo k vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

3:0 (Diviš, Janošek, Harba) ve velmi důležitém zápase

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele