11. kolo
19.10.2013 20:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slavia se vzchopila a z Plzně si odváží cenný bod za remízu 1:1

Na západě Čech byl k vidění hodně zajímavý duel, kde byl předpokládaný outsider Viktorii rovnocenným protivníkem a zcela po zásluze si odváží bod. Slavia tak po krátké anabázi opouští samotné dno.

Zkušený Miroslav Koubek musel vynuceně provést hned několik změn, přičemž neměl k dispozici většinu tradičních opor a zkušených harcovníků (Čontofalský, Černý, Gecov, Kisel a Mičola), jejich místa tak zaujali mladíci a nutno podotknout, že si nevedli vůbec špatně. Překvapivě vyznělo zejména nasazení Milana Škody na stopera a posunutí Martina Juhara do útoku.

Právě slovenský křídelník měl po sedmi minutách premiérovou velkou šanci, ovšem po skvělém pasu od Petráka s brankářem přehodil i branku samotnou. Odpověď Viktorie na sebe nechala chvíli čekat, hlavička Bakoše se poté stejně do ohraničeného prostoru nevešla. Postupem času si domácí strana vytvářela převahu, ovšem ani jednu z nadějně vyhlížejících akcí nedokázala přetavit ve výraznější ohrožení slávistické branky. Ostatně Pražané si museli během prvních čtyřiceti pěti minut připadat jako doma, neboť plzeňští fandové vytvořili bojkot za nezvládnutý prodej lístků na prestižní LM do Mnichova.

Z ničeho nic tak udeřilo na opačném konci hřiště, než většina fotbalové veřejnosti čekala. Za vším stála chybná rozehrávka Procházky, jenž špatnou malou domů naprosto ideálně "namazal" Juharovi, který nabízeného daru s velkým díkem využil a takřka do prázdné branky zavěsil - 0:1.

Ještě do pauzy však mohlo být vedení SKS o poznání výraznější. Obrovskou možnost měl po Juharově pasu ve 38. minutě Prošek, ale jasnou tutovku trestuhodně neproměnil a zacílil jen do boční sítě! Po návratu z ošetření měl velkou šanci ještě Petrák, ale na Kozáčika si nepřišel.

Hru Plzně měl po přestávce rozhýbat Milan Petržela, který na trávníku nahradil nevýrazného Martina Pospíšila. Ovšem byli to nadále hosté, kdo byl o poznání nebezpečnější. Lička vymyslel další možnost pro Proška a zkoušel top i Juhar, ani jednomu z nich se však na slovenského brankáře vyzrát nepodařilo. Na opačném konci hřiště musel Rakovan likvidovat ránu Hořavy!

Po hodině hry už se však Viktoria přece jen radovala: Horváth ve vápně skvělým míčem oslovil Rajtorala, jenž nekompromisní střelou za pomoci břevna srovnal na 1:1! Od tohoto momentu plzeňský tlak stoupal, rozhodnutí měl na hlavě Kolář, ale vymezený prostor nenašel. Stejně dopadl o chvíli později rovněž Procházka a po faulu Dostála na Kovaříka neproměnil pokutový kop Horváth, jenž si vzal hodně krátký rozběh a skvěle chytající Rakovan byl na místě!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:9

Reagovat
klokan.paul

Výsledek tipovat nebudu ,ale Bakoš dá gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
monty25

1:1

Plzeň už bude myšlenkama na Bayernu... Zkusím překvápko.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
monty25

Tak mi to překvápko vyšlo... Takový Procházka byl asi fakt už myšlenkama na Bayernu.

Reagovat
boryland

4:0.....Baky 2,Kolda,Petržel....

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Messier

Plzeň schytá debakl 0:8 načež odvolá Vrbu a ten pude k repre

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň ztratí body, jelikož poslední zápasy ztrácí víc bodů než získává. Pak pojede do Mnichova pro rychtu 0:10

Reagovat
smazaný uživatel

Znamenitě!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nedal sysel tu pencli

Reagovat
Petr325

"po faulu Dostála na Kovaříka"...bylo to čisté, jste tu zapomněli zmínit...pak také simulaci Petrželi ve vápně, kdy měl dostat druhou žlutou, ale rozhodčí jakoby si to rozmyslel na poslední chvíli.. nicméně hezkej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Když Berbr spolek nemůže, rozhodčí rád pomůže! Po kolikáté už? Hnus!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slávisti už mohli být poslední, kdyby hráli s někym silnějším.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod z Plzně je málo, na to, že Plzeň je hratelná a slávie potřebuje body k záchraně, tak je to ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Mizernej zápas, plno smradu a kouře, to se fakt může dít jen v zaostalých Čechách.

Reagovat
smazaný uživatel

copak, copak, Plzni došel dech? Teď minimálně sedm kousků v Mnichově, to bude paráda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele