18. kolo
26.02.2012 10:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:2

Po Spartě a Jablonci se zdála být reálná i bodová ztráta Boleslavi. Ta se dostala do potíží hned po první akci sympaticky hrající Viktorie, která však vedení do přestávky neudržela a v druhé půli doplatila na individuální chybu. Osmá porážka v řadě tak drží Žižkov na poslední příčce, šťastnější Boleslav naopak tvrdě doráží na pohárové příčky.

Kdo se byť jen o půlminuty déle přemlouval z postele, aby mohl sledovat první nedělní utkání, mohl si díky žižkovskému náletu hned v dopoledních hodinách zaklít sám nad sebou. Na levou stranu totiž dostal míč Bálek, kterého pozorně z bezpečné vzdálenosti sledoval Dimitrovski, a potáhl ho až do vápna, kde centroval na zadní tyč. Na rozdíl od svého spoluhráče si Šírl Sivriče nevšímal vůbec a žižkovský záložník tak v pádu mohl se špetkou štěstí překonat Millera.

Vyrovnáno mohlo být v desáté minutě, kdy se na vápně odrazil balón k Chramostovi. Ten se zničehonic ocitl tváří v tvář Ticháčkovi, který se střelou bez razance neměl výrazné potíže. Dokonale zaskočení hosté mohli v samém úvodu inkasovat ještě po dalekonosné střele Valenty, která jen těsně přelétla brankovou konstrukci.

Další naději na boleslavskou odpověď rozvinul Dimitrovski, který pasem do vápna dával na zřetel volnost Chramosty, který bez přípravy netrefil míč ideálně a důrazný Ticháček nedovolil žádné další útočné akce.

Deštivé počasí očividně rozhodilo boleslavské hosty, kteří zůstávali daleko za očekáváním, a jejich defenzivní hrubky těžko někdo stíhal počítat. Přestože ofenzíva zůstávala bezzubá, okna dokořán mohl po pasu Kropíka využít Sivrič, proti kterému stačil vyběhnout Miller a zkušeně ho čistým způsobem dostatečně zbrzdil.

O to výraznější ledovou sprchu tak pocítili Pražané pouhých čtyřicet vteřin před hvizdem uzavírajícím první dějství. Šírl si rovnal míč pro centr, všiml si však nabíhajícího Ščuka, který nabídkou nepohrdl a zpoza vápna se prosadil pokusem k bližší tyči.

Trenér Koubek byl podle zlepšení obranné fáze slyšet alespoň po půlce Prahy, nadále ovšem přetrvával solidní výkon posledního celku ligy. Na zajímavé akce se tak čekalo více jak dvacet minut od změny stran.

Nejprve Kulič vysunul za obranu Chramostu, toho ovšem stíhal Sloboda a tísněný talent nedokázal Ticháčka překonat. Jen pár momentů poté se ovšem hostům rozehrávka nevyvedla, Žižkov rychle otočil a Sivrič dostal parádní přihrávku mezi dva obránce na hranici vápna. Balón si uklidnil a chytře se snažil přehodit brankáře, nicméně nemířil úplně přesně.

V 71. minutě pak strhl veškerou pozornost na sebe obránce Bartl, který měl bez problémů odkopnout centr Mareše. Jenže míč odskočil jen pár metrů přímo ke Kúdelovi, který napoprvé nepropálil obětavého hříšníka, napodruhé už však ranou z bezprostřední blízkosti nedal nikomu šanci zabránit obratu.

Viktorka se i nadále snažila, ostatně jako celý zápas, aby přidala alespoň jeden další zásah. Pouhá snaha ovšem nestačila na kvalitativní rozdíly a Boleslav dokázala šťastně nabyté vedení udržet.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 branky Chramosta,Fillo,Mareš.

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tady není o čem, viktorka opět nevstřelí gól 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov musí sbírat body stejně jako Baník, ale tentokrát vyjde naprázdno 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav naváže na výkon z prvního poločasu proti Baníku a vyhraje 0:3

tipuju 2x Chramosta,1x Zahustel

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka jak vyšitá. Kvalitní tým, který hrává i evropské poháry proti tragickému Žižkovu. Navíc mají Pražané totálně změněný kédr, takže nebudou asi moc sehraní. Na čistou dvojku je kurz 1,5 a v handicapu asi 2,2, což je slušné.

Tip: 0:2(Kulič, Chramosta)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele