9. kolo
05.10.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:0

Třízápasová šňůra proher je za Olomoucí. Ta sice svým výkonem Žižkov o tolik nepřevýšila, ale dvě vstřelené branky přenesly nezávidihodnou sérii tří proher na pražský tým.

První brejk mohl využít domácí Hubník, proti tomu však byl Bartalský, který míč vyrazil k Pospíšilovi a ten se míče dotkl rukou. Na druhé straně se odražený Xavierův centr dostal na vápno ke Stracenému, jenž svou tvrdou střelou zaměstnal Drobisze. Po následném rohu zaúřadoval domácí brankář i proti hlavičce Procházky. Vedení se tak ujala Sigma. Deset minut před koncem první půle převzal míč na vápně Melinho, kličkou se zbavil bránících hráčů a proti přesné střele k pravé tyči byl Bartalský krátký. To si nechtěl nechat líbit Švancara. Po faulu na něj přehodil při zvedání se z trávníku obranu, ale Stracený byl v těžkém úhlu a branku netrefil.

Navýšit vedení mohl v desáté minutě druhé půle Hubník, ale do jeho nebezpečné střely se ve vápně vložil Gabriel. Švancara chtěl stejně jako v minulém utkání pozvednout svůj tým nečekanou gólovou střelou. Tentokrát měl však méně štětsí, když sice přehodil domácího brankáře, ale trefil pouze břevno. V tu dobu horší Olomouc mohla skórovat o dvě minuty později. Melinhova jedovatá střela ale prolétla jen vedle tyče. V 70. minutě už domácí vedení pojistili. Hubník našel centrem střídajícího Janotku a ten přehodil vyběhnuvšího Bartalského. Pro hanáckého střelce to byl druhý dotyk s míčem v zápase.

Definitivní potopení žižkovského týmu mohlo přijít v rozmezí 79. a 81. minuty. Janotka svou křižnou střelou zamířil těsně vedle. Poté se dvakrát do šance dostal Hubník. Nejprve z těžkého úhlu rozvlnil síť prázdné branky pouze z boku. Následně dostal přihrávku za obranu od Melinha, ale trefil pouze nohy Bartalského. V závěru se vyznamenal i Drobisz. Kučerův nebezpečný přímý kop vyrazil ke Šťastnému a jeho dorážku fantastickým skokem zneškodnil. V 89. minutě se ještě nešťastně střetli Gabriel s Bestou a oba museli před nastavením opustit kvůli poranění hřiště. Oslabený Žižkov už třetí branku neinaksoval.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oba tymy asi budu podle ocekavani hrat o sestup remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele