28. kolo
04.05.2008 10:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Siad Most 1:0

Žižkov dokázal navázat na překvapivé vítězství nad Slavií a vyhrál i jako favorit nedělního dopoledního zápasu. Sedm žlutých a jedna červená, to je bilance mosteckých fotbalistů, kteří nedokázali v Praze vstřelit gól a po přímém kopu Straceného ztratili i teoretickou šanci na udržení se v první lize.

Více motivovaný Most mohl již v páté minutě potopit Procházka, když dostal dobrou přihrávkou od Moughfira, jeho střelu reflexivně vytáhl Svoboda. Postupně se Most začínal dostávat do hry a ve 26. minutě mohl skórovat Pešír. Ten byl však natolik překvapený, že se k němu dostal centr Trubily, že sám před brankářem nedokázal míč umístit mezi tři tyče. Podobně si na druhé straně vedl Demjan, který se ocitl volný po centru Labanta. V závěru poločasu mohl strhnout vedení na domácí stranu Kušnír, když vyslal bombu z dvaceti metrů, ale Svoboda svůj tým podržel a míč vyrazil na roh.

Druhý poločas byl hrou odvrácených centrů, nepovedených uspěchaných střel zpoza vápna a nepřesných přihrávek. Když v 68. minutě chytil Bartalský pokus Rilkeho a o chvíli později nezužitkoval Gedeonův brejkový pas Pešír, který trefil jen boční síť, přišel kritický moment pro všechny fanoušky severočeského klubu. Stracený se postavil k přímému kopu, nacentroval do vápna, na míč si naskočil Labant a míč usměrnil za Svobodova záda – 1:0. Nervózní hosté nedokázali využít držení míče k překonání obrany, což neunesl útočník Emil Rilke a po tvrdém zákroku na Kušníra svůj tým na poslední minuty oslabil. Most končí své tříleté účinkování v první lize a dvě kola před koncem se již může připravovat na druhou ligu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viktorka je po výprasku, který uštědřila Slavii, na koni a věřím, že to doma potvrdí i proti potápějícímu se Mostu. Červenobílý Viktoriáni by se měli radovat po jasné výhře. Tip 2:0.

Reagovat
Logan

Mel jsem je na listku napsany ako 1 a nestihl jsem to...taky musej hrat tak brzo,to samy Artmedia :Dnevadi mno,snad vyjdou alternativy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele