o Konferenční ligu - semifinále - odveta
25.05.2024 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Václav Pilař (© FC Hradec Králové)

Hradec dělí i přes další vyloučení jeden krok od Evropy, Teplice rozebral dvougólový Pilař

Fotbalisté Hradce Králové zvládli také odvetné semifinále utkání play off Fortuna ligy o Konferenční ligu a po domácí výhře 2:0 nad Teplicemi je od vysněné účasti v pohárové Evropě dělí už jen jeden zápas. Ačkoliv Východočechům před zápasem stačila i remíza, po změně stran neponechal nic náhodě Václav Pilař a dvěma přesnými trefami dal na postup svého týmu definitivní pojistku. Hráči v černobílém nakonec stejně jako v prvním měření sil dohrávali v oslabení, když se v době mezi oběma góly někdejšího reprezentačního křídelníka nechal vyloučit kapitán Petr Kodeš.

Hradec zakončil základní část Fortuna ligy až na devátém místě, přesto ho dělil jen krůček od souboje o Konferenční ligu. V play off totiž zatím předváděl vynikající výkony a nezastavil ho ani fakt, že se v Teplicích nechal asi čtvrt hodiny před koncem vyloučit Štěpán Harazim. Už v čase početní nevýhody pak rozhodl utkání žolík Matěj Koubek.

Ve vyrovnaném úvodu se do první zajímavé šance propracoval domácí Pilař, jehož tečovaná přízemní rána propadla kousek vedle pravé tyče. Na druhé straně měl na kopačce branku Albert Labík, dobře mířenou ránu mezi nohy však Adam Zadražil vychytal. Domácího gólmana vystrašil také Daniel Fila, jehož pumelice mířila příliš vlevo. Hradecké publikum mohl na sklonku poločasu rozveselit Daniel Vašulín, jeho chytrý lob přes brankáře ovšem těsně minul konstrukci.

Domácí se tak radovali až po návratu z kabin, kdy se po skvělé pobídce na zadní tyč prosadil Pilař. Chvíli nato ale Votrokům zavařil Kodeš, jenž před vápnem zatáhl za záchrannou brzdu při úniku soupeře a uviděl červenou kartu. I v oslabení se dokázali Hradečáci propracovat k pokutovému kopu, který s přehledem proměnil Pilař. Otevřenou defenzivu Teplic mohl ztrestat také Vašulín, jenž z osamocené pozice napálil pouze břevno.

Vyzyvatelem pátého celku ze skupiny o titul se tak v boji o Konferenční ligu stal Hradec Králové, který vyhrál všechny čtyři dosavadní duely play off. Hrát se bude 31. května.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hradec tu konferenční udělá, jsem si stopro jistej

Reagovat
delfin

Jestli lžeš, tak tě zbijem.

Reagovat
king23

Dobře, snažím barák, ale jak to nedopadne, tak si tě najdu.

Reagovat
OnderCZ

Baník na čtvrté místo a Hradec ať pak porazí Boleslav. Tisickrát raději v tom předkole uvidím HK než Boleslav, která nikoho nezajímá.

Reagovat
Firkraag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele