o udržení, 5. kolo
25.05.2024 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Kryštof Daněk (© FK Pardubice)

Pardubice zakončily povedenou nadstavbu prvním vítězstvím nad Klokany po dvou letech

Fotbalisté Pardubic zvítězili v závěrečném kole Fortuna ligy na půdě Bohemians 1:0. O jedinou trefu se ve druhé půli postaral Kryštof Daněk, a úspěšně tak završil své roční hostování z pražské Sparty. Bohemians s Východočechy po sérii čtyř výher padli poprvé od května 2022. Červenobílí tak potvrdili výborné výkony ve skupině o záchranu, v rámci níž ovládli hned čtyři z pěti duelů a nakonec prvoligovou příslušnost bezpečně uhájili.

Zatímco v Jablonci a v Karviné se daly očekávat nervy drásající souboje o záchranu, v Ďolíčku se potkaly celky, které už měly prvoligovou příslušnost pro další ročník zajištěnou. Klokani hráli relativně bez nervů celou nadstavbu, ale až v minulém kole poprvé zvítězili, když Erik Prekop dvakrát skóroval do sítě Zlína. Pardubice našly střelce v Ladislavu Krobotovi, jenž při domácí derniéře trenéra Radoslava Kováče zazářil hattrickem.

A právě jeho výběr měl v deváté minutě první šanci, když z otočky, avšak nepřesně, pálil Pavel Černý. O chvíli později se do nadějné příležitosti dostali i Klokani. Jan Matoušek si ve vápně našel centrovaný míč, jeho následnou střelu ale na poslední chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů. Na konci první půlhodiny po centru hlavičkoval kapitán Černý, brankář Michal Reichl však předvedl pohotový zákrok a ránu vyrazil na roh. Vzápětí se kapitán Východočechů ocitl v totožné situaci, ani tentokrát ovšem skórovat nedokázal.

Hosté dobře navázali na závěr prvního poločasu, neboť hned v první minutě druhého dějství pálil po přihrávce ze strany Daněk. Znovu však svůj tým podržel Reichl a střelu zneškodnil. Na druhé straně po bezmála 10 minutách v samostatném úniku jen těsně minul Matoušek. Přesný byl ale v 64. minutě Daněk, když si ve vápně našel míč a z dorážky překonal domácího brankáře. Trenér domácích Jaroslav Veselý poslal na hřiště několik čerstvých hráčů, i nadále však byli aktivnější Východočeši. Naději na srovnání v 77. minutě značně zkomplikoval Daniel Puškáč, když po ostrém zákroku viděl červenou kartu. Klokani si i přesto dokázali v závěru vytvořit tlak, ze kterého však vyrovnávací trefu nezapsali.

Bezstarostný souboj tak proměnily ve vítěznou rozlučku se sezonou 2023/2024 Pardubice. Další ročník začne ve druhé polovině července.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele