o udržení, 5. kolo
25.05.2024 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Matouš Krulich (© FK Jablonec)

Zlín nezvládl klíčový duel v Jablonci a po devíti letech se loučí s českou elitou

Jablonec zvítězil v pátém kole skupiny o udržení Fortuna ligy na domácím trávníku nad Zlínem 1:0, a stvrdil tak povedený konec sezony. Velkou zásluhu na zisku tří bodů měl gólman Vilém Fendrich, jenž skvělými zákroky přiváděl Moravany k šílenství. Jediným zásahem rozhodl v nastaveném čase první půle Matouš Krulich, který tak definitivně poslal Ševce do druhé ligy, kam se vracejí po devítiletém pobytu mezi českou elitou.

Situace Ševců byla křišťálově jasná, aby se vyhnuli přímému sestupu, museli na severu Čech zvítězit. Po minulém kole zavládla na zlínské Letné pachuť z rozhodnutí rozhodčích, kteří chybně neuznali gól Filipa Žáka těsně před poločasovou přestávkou. Jablonec procházel nadstavbou bez porážky a pokud by v tomto trendu pokračoval, osud soupeře z Baťova města by byl zpečetěn.

Moravané nechtěli nic ponechat náhodě a od začátku sršeli aktivitou. Velmi nebezpečný byl zejména Lukáš Bartošák, obě jeho zakončení však mířila nad branku. Po úvodním tlaku Ševců začali vystrkovat růžky i Jablonečtí. Zajímavě to zkoušel Filip Souček, jenž si všiml vyběhnuvšího gólmana Stanislava Dostála, jeho pokusu ovšem scházela přesnost. V nastaveném čase ještě zhoršil situaci hostů Krulich, který se nejlépe zorientoval v malém vápně, našel si odražený míč a uklidil ho do sítě. Vzápětí mohl srovnat v obrovské příležitosti Tom Slončík, jenomže svou hlavičkou těsně minul tři tyče.

Žlutomodří už ve druhém dějství neměli na co čekat a bez ustání se tlačili dopředu. Velkou oporou se však ukázal být Fendrich. Jablonecký 33letý gólman nejprve zneškodnil nájezd Žáka a chvíli poté vychytal i razantní střelu střídajícího Kennetha Ikugara. Svěřenci Bronislava Červenky se s ubývajícím časem dostávali do křeče a kazili i jednoduché přihrávky. Střelecké trápení Zlína potvrdil v závěru klání Ikugar, který nevyužil ani svou druhou šanci.

Přímý sestup Zlína tak byl stvrzen porážkou z neoblíbeného Jablonce. Ve druhé lize naposledy působil v sezoně 2014/2015.

Autor: Livesport.cz / Bodgan Bocek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele