Torres a spol. poslali Arsenal na úplné dno: 3. kolo Premier League v kostce

31.08.2021, 18:17
Názory a komentáře
Man City roztrhalo Arsenal na cáry (© AFP)
Poprvé od ročníku 1954/55 prohráli fotbalisté Arsenalu úvodní tři ligová utkání, navíc bez vstřeleného gólu při hrozivém skóre 0:9.

Zmar Gunners podtrhli ve 3. kole obhájci titulu z Manchesteru City. Na vlastním stadionu je rozprášili 5:0 a odeslali na poslední místo. Dvěma brankami a přihrávkou se pod řízenou demolici podepsal španělský útočník Ferrán Torres, kterému zdatně sekundoval krajan Rodri.

Nad dalším působením kouče Mikela Artety u týmu ze severního Londýna se i proto vznáší řada otazníků. Po reprezentační pauze čeká jeho svěřence zápas s předposledním Norwichem, jenž po návratu mezi elitu prohrál všechna utkání také, naposled doma s Leicesterem 1:2.

Highlightem víkendu byl ale souboj doposud stoprocentních těžkých vah na Anfieldu, ve kterém Liverpool remizoval s Chelsea 1:1. Reds měli k zisku plného počtu bodů blíže, enormní tlak po vyloučení Reece Jamese však nedokázali korunovat vítězným gólem.

Ten naopak i do třetice vstřelil Tottenham. Opět vyhrál s čistým kontem v zádech 1:0, konkrétně brankou Son Hung-mina nad Watfordem, a vede tabulku. Fanoušci Spurs navíc oslavovali už před úvodním hvizdem tweet Harryho Kanea. Nejlepší střelec loňské Premier League totiž zůstane v klubu minimálně do příštího léta.

V dalším londýnském derby se nabuzený West Ham rozešel smírně s Crystalem Palace 2:2. Srpnová superstar Michail Antonio zazářila bilancí 1+1 a především asistence Pablu Fornalsovi na úvodní gól, která pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice, stála za několikeré zopakování.

Přesvědčte se sami...

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Ferrán Torres (Manchester City) - 9.49 / 2 góly, asistence, 4 střely, 38 doteků s míčem.

2. Conor Gallagher (Crystal Palace) - 8.84 / 2 góly, klíčová přihrávka, 49 doteků s míčem, 96% úspěšnost přihrávek.

3. Rodri (Manchester City) - 8.79 / gól, 2 klíčové přihrávky, 116 doteků s míčem, 96% úspěšnost přihrávek.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. Ferrán Torres (Manchester City) - 18 bodů.

2. Conor Gallagher (Crystal Palace) - 15 bodů.

3. Jamie Vardy (Leicester), Raphaël Varane (Manchester United) a Gabriel Jesus (Manchester City) - 12 bodů.

Sestava 3. kola:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: David de Gea (Manchester United) - Starý dobrý De Gea je, zdá se, zpět. Po závěru loňské sezony, v němž přišel o pozici mezi tyčemi jak v klubu, tak ve španělské reprezentaci, se rodák z Madridu týden co týden zlepšuje. Ve Wolverhamptonu vyhráli Red Devils především jeho zásluhou. Střelce domácích totiž vynuloval. Série dvou reflexivních zákroků proti Romainu Saïssovi z úvodu druhé půle navíc snesla absolutní světové měřítko.

Pravý obránce: Japhet Tanganga (Tottenham) - Ani Serge Aurier, ani Matt Doherty. Stálicí na pravém kraji defenzivní linie Spurs je v úvodu ročníku dvaadvacetiletý odchovanec. V duelu s Watfordem si opět svědomitě plnil povinnosti obránce, spoluhráčům vytvořil i dvě slibné šance a velmi dobrý výkon málem ozdobil gólem. Pohotovou střelu po standardní situaci ale zneškodnil rakouský brankář Daniel Bachmann.

Stoper: Andreas Christensen (Chelsea) - V kooperaci s Antoniem Rüdigerem ustáli po vyloučení Jamese vytrvalý nápor Liverpoolu ve druhém poločase. Dánský reprezentant se pyšnil nadprůměrnou úspěšností v osobních soubojích, sedmkrát zastavil akci domácích, třikrát vystihl přihrávku a založil protiútok. Sečteno, podtrženo - Man of the match. Z posledních 12 zápasů, v nichž nastoupil v základní sestavě, inkasovali Blues jen dvakrát.

Stoper: Mason Holgate (Everton) - Jako skála, o kterou se rozbíjela ofenzivní snaha soupeře, byl i čtyřiadvacetiletý stoper Toffies. Jeho partner ve stoperské dvojici Michael Keane odehrál v Brightonu (0:2) také vynikající zápas, ale místenku v sestavě 3. kola si vysloužil Holgate. Nad ostatními čněl zejména ve vzduchu, kde neměl konkurenci.

Levý obránce: João Cancelo (Manchester City) - Portugalský fullback si v nové sezoně drží stabilní místo v základní sestavě a trenérovi Pepu Guardiolovi splácí důvěru měrou vrchovatou. Proti Arsenalu nejprve úřadoval po boku Jacka Grealishe vlevo a stálou křídelní hrozbou byl i vpravo, kam se přestěhoval na druhou půli. Za zmínku stojí i nejvíce doteků s míčem ze všech hráčů (121) a pět vítězných vzdušných soubojů.

Pravé křídlo: Gabriel Jesus (Manchester City) - Vpravo Cancelo skvěle spolupracoval s brazilským reprezentantem, který si o nominaci do sestavy kola hlasitě říkal už před týdnem. Po letním odchodu Sergia Agüera ho Guardiola nečekaně nenasazuje na hrot, ale na křídlo, a tento tah se mu vyplácí. Jesus je vpravo velmi efektivní (během 171 minut stihl gól a tři asistence) a zároveň skvěle pracuje pro tým při účinném pressingu.

Střední záložník: Rodri (Manchester City) - A do třetice Citizens. Síť Gunners kromě Jesuse rozvlnil i defenzivní středopolař Rodri, jenž se do historie utkání zapsal mimo jiné výjimečnými statistikami. Kromě nádherného gólu měl více než 96procentní úspěšnost přihrávek, dvě vypracované šance pro spoluhráče a čtyři čisté zastavení protiútoků soupeře.

Střední záložník: Conor Gallagher (Crystal Palace) - Oproti Rodrimu nebyl tak často ve hře, ale fanouškům Eagles to rozhodně vadit nemuselo. Kmenový hráč Chelsea totiž dvakrát překonal strážce svatyně West Hamu Lukasze Fabianského a zajistil hostujícímu týmu cenný bod. Zejména jeho druhá trefa stála za to. V pokutovém území se efektně zbavil svého strážce a chladnokrevně skóroval.

Levé křídlo: Adama Traoré (Wolverhampton) - Famózní individuální výkon naopak nestačil k bodům Wolves. Španělský expres od úvodního hvizdu terorizoval obranu Manchesteru United v čele s Raphaëlem Varanem, nicméně jeho akce nedotáhli do zdárného konce Raúl Jiménez, Francisco Trincäo ani nikdo z dalších spoluhráčů. Po 3. kole má Traoré na kontě už 28 úspěšných driblingů, o jedenáct více než druhý Allan Saint-Maximin z Newcastlu.

Útočník: Michail Antonio (West Ham) - Skvělou formu si ovšem udržuje i produktivní tank Hammers. Více než milion hráčů Fantasy Premier League mu o víkendu svěřilo kapitánskou pásku a Antonio je nezklamal. Pro defenzivní vozbu Crystalu Palace znamenal stálé nebezpečí a za svou aktivitu byl opět odměněn. Nejprve v barcelonském stylu tiki-taka vyšachovali s Fornalsem celou obranu soupeře a ve druhé půli se posunul do čela tabulky střelců pohotovou ranou zevnitř pokutového území.

Útočník: Ferrán Torres (Manchester City) - Pomyslná cena pro krále 3. kola ale míří do Manchesteru. Přestože měl rodák z Foiosu v utkání s Arsenalem pouze o jeden dotek s míčem více než brankář Ederson (38), vyprodukoval čtyři střely, z nichž dvě skončily za zády bezmocného Bernda Lena. Spoluhráčům se neustále nabízel pohybem, Rodrimu připravil gól a kouči Guardiolovi poslal jasný vzkaz: 'Jsem zde a stoprocentně připraven. Dalšího útočníka nepotřebujeme.'

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur33003:09
2.West Ham United321010:57
3.Manchester United32107:27
4.Chelsea FC32106:17
 Liverpool FC32106:17
6.Everton FC32107:37
7.Manchester City320110:16
8.Brighton & Hove Albion32014:36
9.Leicester City32014:56
10.Brentford FC31203:15
11.Aston Villa31115:44
12.Watford FC31023:53
13.Southampton FC30214:62
14.Crystal Palace30212:52
15.Leeds United30214:82
16.Burnley FC30122:51
17.Newcastle United30124:81
18.Wolverhampton Wanderers30030:30
19.Norwich City30031:100
20.Arsenal FC30030:90

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (42)

Přidat komentář
Kincl

A ještě je ponížili

Reagovat
Studni

To těžko, tam už jsme byli ještě před zápasem se City

Reagovat
jk
Reagovat
Manchestersky Krocan

Ten gól West Hamu

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Csaplárova past

Po repre pauze šlágr kola devatenáctý s dvacátým

Reagovat
smazaný uživatel

Pískej konec!

Reagovat
Rostyg

Reagovat
Golasso

Arab media are reporting that Lacazette and Odegaard had sexual intercourse in the Arsenal facilities

Takže klub není to jediné, co šlo do prdele

Reagovat
iamek

Reagovat
Golasso

Reagovat
M0rb1D4S

Reagovat
hitZor

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

tak konečně dává příchod odeho z jeho strany aspoň nějaký smysl. Snad je to pravda, aspoň v něčem bychom byli první ve fotbale

Reagovat
Front hell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ligter

Reagovat
RKBoy

way wut?

Reagovat
Ligter

důležité je, zda v suchém triku

Reagovat
Svatej

Wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Ako trucoval v Madride, že chce prestúpiť do Arsenalu lišiak jeden

Reagovat
Steven666

waaaat?

Reagovat
Čenda

Kua ted mi to došlo, jako spolu???

Reagovat
mistr129

Reagovat
Freedo

A souhlasil Odegaard?

Reagovat
Greny

BLM - poklekl

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Čenda

To je rasistické, homofobni, xenofobní, sarkasticke a ja nevím co ještě.. perfektní.

Reagovat
krisa

Já viděl peklo!

Reagovat
pantondavo

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Čenda

Tak ted jsme se bohužel dočkali chvíle, kdy nás musí litovat uz i owny tvle

Reagovat
Čenda

A jestli ne, tak mas místo srdce slepičí hovno, ty jedna kuří noho

Reagovat
Salfovic

Jestlipak Amazon natáčel i tohle.

Reagovat
Spalovač šancí

Spurs v suchém tričku první, Gunners beznadějně poslední. Zajímavé

Reagovat
krisa

a taky v úplně suchém triku

Reagovat
Kejza

Reagovat
PP

Horší už snad může být jen, že tam nebudeme napsaní vůbec..

Reagovat
smazaný uživatel

Brentford zatim prekvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Brentford zatim prekvapil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele