Tank Antonio se propálil k rekordu: 2. kolo Premier League v kostce

24.08.2021, 21:00
Názory a komentáře
Michail Antonio (© AFP)
Už před zápasem visel historický milník ve vzduchu. Fanoušci West Hamu se na po střechu zaplněném Olympijském stadionu upínali jak k vítězství, tak k jeho překonání - a dočkali se. Svěřenci trenéra Davida Moyese totiž deklasovali Leicester 4:1 a Michail Antonio poskočil dvěma brankami před legendárního Paola Di Cania do pozice nejlepšího klubového střelce v Premier League. Aktuálně má na kontě 49 přesných zásahů.

A aby té radosti nebylo ve východní části Londýna málo, patří Hammers poprvé od roku 2006 i první místo v tabulce anglické nejvyšší soutěže.

Vynikající formu nicméně potvrzují i rivalové ze západního cípu britské metropole. Fotbalisté Chelsea bez výraznějších těžkostí vyloupili arénu tápajícího Arsenalu, navázali na předchozí skalp Crystalu Palace a stoprocentní bilanci si drží také. Gólem se pod vítězství 2:0 podepsal navrátilec Romelu Lukaku, kterému více než zdatně sekundoval s bilancí 1+1 Reece James.

Bez zaváhání pokračuje i Liverpool s opět famózním Trentem Alexanderem-Arnoldem, Tottenham a Brighton. Naopak první ztrátu kouše Manchester United, jenž z vytrvalého tlaku na St. Mary's Stadium vytěžil jen vyrovnávací trefu produktivního teenagera Masona Greenwooda.

Úřadující šampioni z Manchesteru City složili po úvodní porážce od Tottenhamu pětigólový reparát s Norwichem, brankář Brentfordu David Raya ani ve druhém utkání mezi elitou nelovil míč ze sítě a útočník Danny Ings se v dresu nového zaměstnavatele znovu prosadil - nutno podotknout, že na jeho akrobatické entrée fanoušci Aston Villy jen tak nezapomenou.

Oku lahodící zásah bývalého hráče Southamptonu či Liverpoolu pochopitelně neschází ani v naší tradiční rubrice...

TOP 3 góly kola:




Hvězdy kola dle WhoScored.com:


1. Michail Antonio (West Ham) - 10.00 / 2 góly, asistence, 7 střel, 2 klíčové přihrávky, 4 vyhrané vzdušné souboje.

2. Reece James (Chelsea) - 8.97 / gól, čisté konto, asistence, 93 doteků s míčem, 4 klíčové přihrávky, 93% úspěšnost přihrávek.

3. Trent Alexander Arnold (Liverpool) - 8.92 / čisté konto, asistence, 101 doteků s míčem, 7 klíčových přihrávek, 82% úspěšnost přihrávek.

Sestava 2. kola Premier League:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: Hugo Lloris (Tottenham) - Druhé ligové utkání v sezoně, druhé vítězství, druhé čisté konto. Gólman francouzské reprezentace má po neúspěšném Euru důvod k radosti. Ve Wolverhamptonu dodával týmu potřebný klid, v 62. minutě vychytal samostatný únik Traóreho a krátce nato si mohl dokonce připsat i asistenci. Z milimetrově přesného výkopu však druhý zásah Tottenhamu nepřidali Bergwijn ani Son.

Pravý obránce: Reece James (Chelsea) - Lepší comeback do základní sestavy si ani nemohl přát. Odchovanec Blues se po stříbrném tažení Anglie na ME zapojil ke spoluhráčům později, ale jakmile dostal od kouče Tuchela šanci, chopil ji za pačesy. Levou stranu Arsenalu větral od úvodního hvizdu a za aktivitu byl dvakrát odměněn. Lukaku totiž jeho nezištnou přihrávkou nepohrdl a sám James určil výsledek trefou ve stylu velkých střelců.

Stoper: Shane Duffy (Brighton) - První zápas na Amex Stadium po návratu z hostování v Celticu ozdobil vítěznou brankou. V 10. minutě si naskočil na Grossův roh a s pomocí břevna rozvlnil síť. Devětadvacetiletý Ir byl navíc z pozice stopera nejaktivnějším střelcem duelu (3), nejlepším hráčem ve vzdušných soubojích (6) a na "bedně” byl i ve statistice úspěšnosti přihrávek (94%). Sečteno, podtrženo - Man of the match.

Levý obránce: Aymerick Laporte (Manchester City) - Porážky v Community Shield s Leicesterem a v prvním kole s Tottenhamem proseděl na lavičce. Proti Norwichi ovšem nastoupil od začátku a pomohl k jednoznačnému vítězství. V rozehrávce byl téměř stoprocentní (98%), několikrát otevřel okénko v defenzivě soupeře předfinálním pasem a v 64. minutě prokázal po rohovém kopu i instinkt kanonýra.

Pravý fullback: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - Zranění stehenního svalu, které ho připravilo o mistrovství Evropy, je minulostí. Odchovanec Reds už zase rozdává radost fanouškům na beznadějně vyprodaném Anfieldu. Proti Burnley hýřil aktivitou nejen na "svém” pravém křídle, měl suverénně nejvíce doteků s míčem ze všech hráčů, připsal si sedm klíčových přihrávek a jednu z nich přetavil v pojišťující druhý gól Mané.

Střední záložník: Yves Bissmouma (Brighton) - Srdce záložní formace, jež by chtěl mít v týmu každý trenér. Reprezentant Mali si proti Watfordu plnil roli defenzivního štítu s precizností sobě vlastní a zároveň měl lví podíl na důležité druhé brance Seagulls. V osobním souboji nedal šanci zkušenému Cleverleymu, vybojoval míč pro Maupaye, a ten tváří v tvář Bachmannovi nezaváhal. Domácí fanoušci ho i proto zvolili nejlepším hráčem zápasu.

Střední záložník: Declan Rice (West Ham) - Také dvaadvacetiletý Angličan byl ve středu pole jako zeď, přes níž se soupeř, konkrétně Leicester, jen velmi těžce dostával. Když připočteme téměř 96% úspěšnost přihrávek a asistenci u Antoniova prvního zásahu, dojdeme k oprávněnosti nominace do sestavy druhého kola snadno. V ofenzivnějším módu by v ní bezesporu figuroval jeho spoluhráč Saïd Benrahma s bilancí 1+1.

Levý fullback: Konstantinos Tsimikas (Liverpool) - Už žádná nouzová řešení v podobě přeškolených záložníků. Reds mají po delší odmlce klasického levého fullbacka, který může adekvátně zaskočit za téměř nepostradatelného Robertsona. Už v předsezonní přípravě naznačil, že s ním trenér Klopp může počítat. V prvním kole konzistentní výkonnost potvrdil a proti Burnley přidal i bonus v podobě asistence na Jotův vítězný gól.

Pravý útočník: Demarai Gray (Everton) - Letní nákup z Leverkusenu se Toffies začíná okamžitě vyplácet. Bývalý hráč Leicesteru nescházel ani v Leedsu v základní sestavě a domácí obranu terorizoval po boku Calverta-Lewina a Richarlisona od úvodního hvizdu. Prvně jmenovanému nahrál do dvou velmi nadějných příležitostí a v 50. minutě mu jeho rychlost s míčem dopomohla i k premiérovému zásahu v novém působišti.

Střední útočník: Romelu Lukaku (Chelsea) - V očekávaném šlágru na Emirates Stadium byl k nezastavení. Stoperům Arsenalu nedával v osobních soubojích sebemenší šanci, v 15. minutě zužitkoval nezištnou přihrávku Jamese a okamžitě ukázal, že téměř 100 milionů liber investovali Blues do správného muže. Návrat do modrého dresu mohl v závěru utkání vyšperkovat, ale Lenův reflex ho za pomoci břevna o další radost připravil.

Levý útočník: Michail Antonio (West Ham) - Největší hvězdou druhého kola byl ovšem jednatřicetiletý forvard Hammers, který podobně jako Lukaku disponuje enormní silou a střeleckým instinktem v pokutovém území. Zmíněné přednosti ukázal v plné kráse proti Leicesteru. Před prvním gólem přetlačil Söyüncüho a po otočce prostřelil Schmeichela, krátce nato si našel Coufalův centr a pohotově dostal míč do sítě podruhé.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.West Ham United22008:36
2.Chelsea FC22005:06
 Liverpool FC22005:06
4.Brighton & Hove Albion22004:16
5.Tottenham Hotspur22002:06
6.Manchester United21106:24
7.Everton FC21105:34
8.Brentford FC21102:04
9.Manchester City21015:13
10.Aston Villa21014:33
11.Watford FC21013:43
12.Leicester City21012:43
13.Southampton FC20112:41
14.Crystal Palace20110:31
15.Leeds United20113:71
16.Wolverhampton Wanderers20020:20
17.Burnley FC20021:40
18.Newcastle United20022:60
19.Arsenal FC20020:40
20.Norwich City20020:80

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kedy poletí Arteta?

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy v půlce listopadu, až už bude jasný, že Arsenal nepostoupí ze skupiny evrop... jo aha vlastně, tak nic.

Reagovat
Salfovic

Záleží na jak dlouho naplánovali ten projekt.

Reagovat
sejber

nepoleti.... dali mu budget na posily a nezda sa mi ze by bol nanho vytvarany tlak.

uvod sice nevysiel ale kto cakal ze vyjde. Minulu sezonu sme boli v polke sezony 15. a predsa mu verili. Teraz ak uhra nejaky desiaty flek do vianoc bude to u vedenia povazovane za progres.

Reagovat
jk

Hugo. 300 startů. Kapitán. Legenda

Reagovat
Cobra

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
vladis271

Už City podpísali Ronalda?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Hledal jsem jak je to s tim faxováním při přestupech, jestli se to vážně stále posílá faxem či jak. A při zadání "fax" tady do vyhledávače na EF jsem nevím proč narazil na tenhle článek o pokusu o sebevraždu ruskýho rozhodčího Almira Kayumova https://tinyurl.com/3tm875k9 a zkusil jsem si ho vygooglit a zjistil jsem, že o čtyři roky později byla ta sebevražda už dokonána.

Reagovat
smazaný uživatel

Fax ano ale nepredstavuj si fax z roku 1995 s dirkovanym papirem

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal ho zničil.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mě upoutalo jako ta sebevražda zcela ušla pozornosti médií, protože ten pokus o sebevraždu tehdy z roku 2009 byl všude.

Reagovat
Freedo

Za chvíli někdo zazvoní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ings... neskutecna forma co odesel z LFC

Reagovat
j_mrazik

Já si taky říkám, že neskutečně vystřelil nahoru.

Reagovat
oli9

Tak mu sedí tyhle týmy

Reagovat
smazaný uživatel

On byl dobrý i v LFC. Byl ale pořád zraněný, ale není náhoda, že za něj i tak Southampton dal 20 milionů.

Reagovat
C-M@ster

Tzolis už to tam sype v Mickey Mousovi

Reagovat
Remt

Maneho gol byl podle mě hezčí než Jamese, tedy

Reagovat
Zaschrona

Gray zaslouženě, zatím hraje výborně.

Reagovat
avicii

Tsimikas

Reagovat
smazaný uživatel

za 4 mega do fantasy bargain jak svina

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sa pamatam na Antoniov debut vo WH (tusim aj v PL sucasne) a nadaval som, ake poleno to je, vyzeral vtedy priserne

Reagovat
Usty

To hrál ještě pravýho beka, ne?

Reagovat
Hlahart

Reagovat
John Obi Mikel

Furt lepší debut, než jeho jmenovec.

https://youtu.be/4QgcrySeTYA

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
Greny

ten Pekhart tam

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=ldgTCXpDEgk jak funguje obchod s kluby v PL

Reagovat
j_mrazik

Jestli Aouar přijde od Tottenhamu a bude to dělo, tak budu fakt nasranej. My máme marnou střední zálohu a necháme ho jít ke konkurenci, když chce k nám?!

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
sejber

keby sme onho mali zaujem uz by tu davno bol

Reagovat
nani92

však prave preto bude nasraty, že ho nechcete

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak. Je vcelku mladej a na pozici, kdy u nás "hvězdí" Xhaka nebo se tam střídají náhodní kolemjdoucí (čti Elneny apod.).

Reagovat
smazaný uživatel

09:32 Tottenham získá Sarra

10:09 Tottenham zahájil jednání o Aouarovi

10:21 Wilshere prý zvažuje konec kariéry

Samé dobré zprávy dnes.

Reagovat
skorpikk

Co je ten Sarr zač? Jinak Wilshere už měl skončit dávno jestli se má končit na vrcholu

Reagovat
sejber

to by bolo divne keby koncil ako 22 rocny

kto by to bol ale vtedy povedal ze to bol vrchol jeho kariery.

Reagovat
SunFells

Nepochopím jak se z retardované myšlenky "končit se má na vrcholu" mohl vůbec stát pojem

Reagovat
VersaceChain

Nico Rosberg

Reagovat
j_mrazik

Mně to smysl dává. Lidi si tě pamatujou podle posledního období, takže jak jde výkonnost dolů, tak těch posledních pár let/rok nekalí celou tu super kariéru. U Jacka byl vrchol bohužel moc brzo, je ho škoda. Za mě to byl zajímavý a zábavný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc ten vrchol byla taková Sněžka.

Reagovat
SunFells

Obecně vrchol můžeš poznat jen retrospektivně, např. Wilshere si určitě nepředstavoval, že v těch 21 nebo kdy je na tom vrcholu.

Dále musíš myslet na to, že je to jejich živobytí a oni stále můžou vydělávat (častokrát i víc než na tom vrcholu) a být stále i herně platný, i když se tomu svému peaku už nevyrovnají ...a jako profi sportovci se stejně furt musí snažit se překonat, jinak by ten jejich pád byl asi docela strmý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Sarr skvělý mladý hráč ale myslím že se měl ještě rozvíjet v L1. Moc brzký skok takhle nahoru. To ho v konečném důsledku může o superkarieru připravit. Snad to s ním neposerete na svůj věk fakt pecka dynamický CM nebo spíš CDM

Reagovat
jk

Tak tento rok zůstává v L1 a pak se uvidí. Ale cena teda masakr za takového mladíka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Starý, za rok by ta cena mohlla být fklidu na 40 míčích...je mu 18 a hraje už stabillně v základu l1 takže ta cena nebude pět míču

Reagovat
jk

Jasný. Ale někdy mám pocit, že ceny za ty mladíky jsou úplně nadstřelené a jim to pak paradoxně ublíží. Jovič, Jao Felix, Renato Sanchéz. Teď chtějí úplnou raketu z Vlahoviče. Jasně to už jsou všechno vyšší čísla než za Sarra ale přesto mám trochu obavy. Ndombelé taky není zrovna fajn přestup z L1

Ale Sarra jsem nikdy ani neviděl hrát, takže nemohu zase tak soudit. No snad se mu kariéra povede.

Reagovat
Seydou Doumbia

V dnešní posrané době nemáš jistý nic, no. Ndombélé byl pro mě silou a vyvážením balonu nový Vajco Touré a defenzivně nový Kanté. S míčem vždy trochu hovado, ale u vás pár ranek dal, ale přístup na chuja. Mariano Diaz z realu u nás 22 branek, real ho odkoupil a on do konce smlouvy raděj bude dělat 3-4 útočníka...ale tak co prachy jdou tak jebat na kariéru proč se snažit...sarr může být nový ndidi ale taky může 2 roky u vás sedět, pak l1, turecko, al duulal a ve 26 konec kariéry...to nikdy nevíš

Reagovat
oli9

Antonio ovšem čekal bych na WH Teda větší rekord než 49 branek

Reagovat
hawk

a co bys čekal. Když už tam byl někdo kdo pálil, tak šel jinam nebo ho pronásledovala zranění (Ashton nebo nedávno Caroll). Navíc musíš brát to, že pouze co se týče PL (to znamená necelých 30 let). Takovej Hurst v dobách největší slávy měl v nejvyšší soutěži okolo dvou set gólů.

Reagovat
Seydou Doumbia

A hlavně whu platilo za tým co přiváděl milion průměrnych útočníků a furt se to tam točilo

Reagovat
Taiger

Zdravim Mastneho Chobota, jen se pripominam, ze Coufal ma asistenci a Kieran ma knock

To jen asi k nasi diskuzi, kdo je lepsi FPL asset

Reagovat
smazaný uživatel

S tým medializovaním štatistík z premier league mi to príde ako honenie sa za rekordami a legendami.

Nie je to namierené proti Antoniovi, len je to neúcta k hráčom z obdobia first division od roku 1888.

Reagovat
thewall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele